Zoiets wil ik ook wel in de auto: Automatic

Ik zit niet dagelijks in de auto, voornamelijk omdat ik waar mogelijk met het openbaar vervoer naar mijn werk reis. Maar voor die keren dat ik er wel in zit, zou ik zeker $69,95 over hebben voor zoiets als de Automatic. Het is een klein apparaatje dat je op de computeruitgang van je auto plugt en dat dan via Bluetooth 4.0 verbinding maakt met je iPhone (4S of 5) of (vanaf het najaar) met een van de ondersteunde Android toestellen.
Het apparaat geeft dan data over je rijstijl door aan je smartphone. Het idee erachter is dat je door meer te weten over je rijgedrag, je dit gedrag ook aan gaat passen. Of dat echt gaat werken weet ik nog niet, maar het zou, zeker voor dit bedrag, de moeite van het uitproberen waard. Geen abonnement, geen verplichtingen, behalve de aanschaf.

Helaas, mijn automerk (Citroën) staat er niet eens tussen en ze leveren op dit moment alleen in de VS. Is voor een deel van de functionaliteit ook wel weer te begrijpen. Of je automatisch 911 belt of 112 maakt natuurlijk wel verschil uit in je ondersteuning.
Afwachten dus maar even of we zoiets ook aan deze kant van de plas gaan krijgen.

(Getipt door GottaBeMobile)