Mega-aantrekkelijk, maar toch nog maar even niet

Mega_oepsNou zeg, wilde ik heel principieel besluiten om (nog) geen gebruik te gaan maken van de nieuwe dienst van Kim Dotcom, ligt de site er vanwege de enorme belangstelling van mensen die dat wél willen al uit.

Het is dus maar goed dat Techcrunch en The Next Web er wel al toegang toe gehad hebben voordat iedereen langs kwam, kun je daar tenminste een paar schermafbeeldingen bekijken van de site.

Het feit dát de site er nu uit ligt is overigens niet de reden dat ik er zelf nog even weg blijf. Ook al hadden ze de belangstelling wel aangekund, dat heb ik zo mijn bedenkingen. Natuurlijk, Kim Dotcom is (nog) nergens voor veroordeeld en het is nog maar helemaal de vraag of het ooit komt tot een veroordeling naar aanleiding van de hele Megaupload zaak. Zo ze zien en te lezen hebben daar een aantal mensen enorm zitten te slapen en zijn er een aantal “megablunders” gemaakt.

Maar los even van de vraag of Megaupload zelfs ook maar dingen gedaan heeft die niet zouden mogen, ik ga mijn bestanden niet neerzetten bij een bedrijf waarvan ik weet dat er met een vergrootglas naar gekeken zal worden om te zien óf er dingen gebeuren die ook maar enigszins niet  door welke beugel dan ook maar zouden moeten kunnen. Oneerlijk? Onterecht dat een bedrijf dat nog niet veroordeeld is, daar dan de dupe van zou worden? Mogelijk. Nou hebben ze gezien de belangstelling vandaag daar waarschijnlijk niet over te klagen en zullen ze mogelijk juist met nog meer belangstelling en (in ieder geval gratis) klanten te maken krijgen dan anders, maar ik wacht gewoon effe af.

Alternatieven genoeg bij bedrijven waarbij ik inschat dat ze wat minder avontuurlijk zijn. En dat vind ik wel zo prettig als het om mijn bestanden gaat.

Is er iemand die dit leest en al een account heeft kunnen aanmaken? En ben je vooral nieuwsgierig naar de dienst en ga je het als een test/backup/extra optie gebruiken of ga je er ook op vertrouwen dat het er morgen/over een maand nog steeds is?

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
11 jaren geleden

Mega-aantrekkelijk, maar toch nog maar even niet http://t.co/IMd9PUzV #media #algemeen #internet

trackback

[…] Ik wilde principieel besluiten (nog) geen gebruik te gaan maken van Mega, maar de site ligt al plat onder de grote belangstelling, dus ik zou het niet eens kunnen als ik het wél wilde.  […]

FredZ
11 jaren geleden

Ik hou het bij iTunes Match. Ik zet mijn muziek in iTunes en Apple regelt voor mij de rest.

Op het gebied van kwaliteit van dienstverlening en beschikbaarheid heb ik in die dienst namelijk het volste vertrouwen.

Robin de Groot
11 jaren geleden

Ik hou het bij Yousendit.com en Wetransfer.com die prima voldoen of Dropbox.com afhankelijk van de inhoud van de data.

richard
richard
11 jaren geleden

Ik heb toch maar gewoon even een account aangemaakt. Gebruik het nog niet, maar je weet maar nooit waar het goed voor kan zijn.
Heb bij dropbox 6,8 Gb, Heb een Cubby, Google Drive, Skydrive, Box, en nog een paar die ik al weer vergeten ben.
De dienst zal er vast wel een tijdje zijn, maar ook van die andere diensten ben je nooit helemaal zeker. Als Google het niet meer ziet zitten met bepaalde projecten trekken ze er ook de stekker uit.

Henk
Henk
11 jaren geleden

Bij het aanmaken van een account verscheen plots een mededeling dat keyboard- en muisbewegingen werden gevolgd om de werking van de site te verbeteren. Iemand hetzelfde bericht gezien?

richard
richard
11 jaren geleden
Reageer op  Henk

Ja, dat schijnt onderdeel van de encryptie te zijn. Op Gizmodo staan een aantal artikelen over Mega.