jan 192013
 

Mega_oepsNou zeg, wilde ik heel principieel besluiten om (nog) geen gebruik te gaan maken van de nieuwe dienst van Kim Dotcom, ligt de site er vanwege de enorme belangstelling van mensen die dat wél willen al uit.

Het is dus maar goed dat Techcrunch en The Next Web er wel al toegang toe gehad hebben voordat iedereen langs kwam, kun je daar tenminste een paar schermafbeeldingen bekijken van de site.

Het feit dát de site er nu uit ligt is overigens niet de reden dat ik er zelf nog even weg blijf. Ook al hadden ze de belangstelling wel aangekund, dat heb ik zo mijn bedenkingen. Natuurlijk, Kim Dotcom is (nog) nergens voor veroordeeld en het is nog maar helemaal de vraag of het ooit komt tot een veroordeling naar aanleiding van de hele Megaupload zaak. Zo ze zien en te lezen hebben daar een aantal mensen enorm zitten te slapen en zijn er een aantal “megablunders” gemaakt.

Maar los even van de vraag of Megaupload zelfs ook maar dingen gedaan heeft die niet zouden mogen, ik ga mijn bestanden niet neerzetten bij een bedrijf waarvan ik weet dat er met een vergrootglas naar gekeken zal worden om te zien óf er dingen gebeuren die ook maar enigszins niet  door welke beugel dan ook maar zouden moeten kunnen. Oneerlijk? Onterecht dat een bedrijf dat nog niet veroordeeld is, daar dan de dupe van zou worden? Mogelijk. Nou hebben ze gezien de belangstelling vandaag daar waarschijnlijk niet over te klagen en zullen ze mogelijk juist met nog meer belangstelling en (in ieder geval gratis) klanten te maken krijgen dan anders, maar ik wacht gewoon effe af.

Alternatieven genoeg bij bedrijven waarbij ik inschat dat ze wat minder avontuurlijk zijn. En dat vind ik wel zo prettig als het om mijn bestanden gaat.

Is er iemand die dit leest en al een account heeft kunnen aanmaken? En ben je vooral nieuwsgierig naar de dienst en ga je het als een test/backup/extra optie gebruiken of ga je er ook op vertrouwen dat het er morgen/over een maand nog steeds is?