Leuke Windows 8 reclame (ook al is hij nep)

http://youtu.be/_ODFvy1mjoY?hd=1

OK. Het is een Windows 8 reclame. Hij is van Microsoft. En het verhaal erachter moet zijn dat zelfs een kind je kan uitleggen hoe eenvoudig Windows 8 werkt. Hij heeft op het einde een leuke twist (wel even tot het einde kijken dus). Maar juist ook daarom geloof ik voor geen meter dat dit opnames van echte klanten waren. Daar is de selectie van personen en reacties en camerahoeken té gelikt voor.

Dan de boodschap van de reclame. Ook die is maar ten dele waar. Windows 8 is kinderlijk eenvoudig in gebruik nadat iemand het systeem voor je ingericht heeft. Want het geheel van doorlopen van de setup/initialisatie, verbinden met je (draadloos) netwerk, koppelen van je mail-accounts, installeren van niet-Modern UI applicaties (lees: in ieder geval Office), installeren van de printer, zelfs het regelen dat bepaalde websites in de desktopversie van IE geopend worden (omdat ze plugins nodig hebben). Daar heb je toch echt wel hulp bij nodig als je daar geen ervaring mee hebt. En of dat dan van een expert van 10 jaar oud is of eentje van 40 jaar, dat maakt natuurlijk helemaal niets uit.

En het is ook niet Windows specifiek. In mijn krant staat een advertentie voor een MacBook Pro 13-inch (“Doet meer dan ooit. Sneller dan ooit”). Nu voor ‘slechts’ €1099,-
Maar dat is dan wel ook inclusief één gratis Mac training ter waarde van €79,-
En die heb je ook bij een Mac nodig als je nog nooit met een Mac gewerkt hebt en als die Mac nog niet ingericht is voor jouw thuissituatie.

Goed, na al dat ‘good feeling’ nieuws over Windows, dan ook maar het bericht er achteraan dat het met de levering van een groot aantal van de aankondigde tablets nog even knudde lijkt te blijven. En de Acer Iconia W510 die in dat bericht als een van de twee tablets die wel al geleverd worden genoemd wordt, is hier in Nederland (bijna 2 maanden na de geplande datum) nog steeds niet te krijgen. 🙁

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Leuke Windows 8 reclame (ook al is hij nep) http://t.co/ibZXBeBn

trackback
11 jaren geleden

: Leuke Windows 8 reclame (ook al is t nep) http://t.co/GZw03pTN #windows8”
Prachtige eerste blikken en dan de ontwapening.

trackback
11 jaren geleden

“Leuke Windows 8 reclame (ook al is hij nep)” hij is wel lief gemaakt… http://t.co/tHiA51Ik