Hoe zorg je er voor dat een man de was doet?

Bij Ars Technica hebben ze zich lekker kunnen uitleven. Ze hadden een apparaatje in huis, de Electric Imp, waarvan ze eigenlijk niet wisten wat ze er mee moesten (zou ook wat voor SURFnet/Kennisnet zijn om in het kader van internet of things in Nederland een wedstrijd rond te organiseren!) en nadat ze wat gebrainstormd hadden en lezers om input gevraagd hadden kwamen ze bij het geniale idee om het te gebruiken om te weten te komen of de wasmachine klaar was.

Op het site kun je het hele verhaal lezen, je realiseert je al meteen dat dit een hack is als je begrijpt dat het apparaat de trillingen van de wasmachine in de gaten houdt om te bepalen of hij klaar is. Praktische toepasbaarheid in bredere zin dus 0,0 maar wel leuk.
En de heren hebben waarschijnlijk nog nooit zo veel trommels was gedraaid als tijdens dit project. 🙂

p.s. ik ga niet vertellen hoe vaak per week ik de was doe…ook zonder tecnologieprojectjes…