Zeven dagen met een Windows Phone

 Gepubliceerd door om 15:51  Algemeen
nov 202012
 

HTC Titan Het is dinsdag, dus 7 dagen geleden dat ik de micro-SIM kaart uit mijn iPhone 4S haalde en in een adapter duwde om in de HTC Titan te stoppen. Doel was om in ieder geval tijdens Dé Onderwijsdagen gebruik te maken van het Windows Phone 7.5 toestel dat ik van Microsoft te leen had gekregen.

Hoewel hij, toen ik hem kreeg, nog netjes nieuw in de doos zat, is de HTC Titan geen ‘nieuwe’ Windows Phone. Wat dat betreft is hij vergelijkbaar met mijn iPhone 4S. Die iPhone 4S staat sinds 12 oktober 2011 bij Tweakers.net in het overzicht, de HTC Titan sinds 13 september 2011. En daarmee zijn de overeenkomsten zo ongeveer opgenoemd. De introductieprijs van de iPhone 4S zonder abonnement was zo’n 800 euro en ondanks de beschikbaarheid van de iPhone 5 moet hij nu nog steeds zo’n 570 euro kosten. De HTC Titan is niet zo goed meer te verkrijgen, maar de prijs was zo’n 500 euro, zakte naar zo’n 300 euro en zit nu weer op zo’n 500 euro (volgens Tweakers.net).

Maar waarom dan een week een smartphone testen die al een jaar oud was met een besturingssysteem dat ook al een jaar oud was, terwijl er inmiddels een nieuwe versie van Windows Phone beschikbaar is (8.0) en nieuwere toestellen? Nou, de reden was heel praktisch: dit toestel was beschikbaar en zelf kende ik het Windows Phone ecosysteem helemaal niet. Meer dan plaatjes online en filmpjes op YouTube had ik er nog niet van gezien. Ik was met name benieuwd naar de vraag of ik als Windows gebruiker (Windows 7 én Windows 8) nu eenvoudiger uit de voeten zou kunnen met een Windows Phone.
Lees verder….

Deel dit bericht: