Vimeo Plus – is het het geld nog waard?

Het is weer bijna zover. Over 7 dagen verloopt mijn Vimeo Plus account. En dus moet ik bepalen of ik weer 60 euro en 50 cent wil betalen om ook komend jaar Vimeo Plus gebruiker te blijven.

Doe ik dat niet, dan valt mijn account terug naar basic. En daarmee wordt het een stuk minder ‘nuttig’. Ik mag dan nog maar 500MB per week uploaden in plaats van 5GB. Dat is dus 1 kort filmpje en geen HD. Dus dat ik dan maar max 1 HD per week kan uploaden is dan niet eens een probleem. Er wordt reclame getoond bij mijn account, dat is natuurlijk onhandig. De bronbestanden zijn niet voor download beschikbaar, ook wel jammer.
Maar eigenlijk betekent het vooral dat ik dan dus gewoon alle HD video’s op YouTube zet. Zoals ik nu ook doe. Daar heb ik geen beperking per dag of per week. Daar gaat het uploaden zo snel als mijn internetverbinding het aan kan, dus ook daar geen echte problemen. Eigenlijk zou alleen het met een wachtwoord kunnen afschermen van video’s die online staan iets zijn wat ik bij YouTube niet voor elkaar kan krijgen.
Maar de laatste video die ik op Vimeo gezet heb is van 4 maanden geleden (met wachtwoord, onzichtbaar voor buitenwereld), die daarvoor was 9 maanden geleden. De afgelopen 12 maanden kwamen er in totaal 7 nieuwe video’s bij. Dat is dus bijna 9 euro per video.

Is er iemand die mee leest en die zelf wel nog een Vimeo Plus account heeft? Waarom? Wat was het onderscheidend voordeel ten opzichte van YouTube? Ik heb nog 7 dagen om te verlengen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Vimeo Plus – is het het geld nog waard? http://t.co/TBVhMUbX

Wilfred Ketelaar
9 jaren geleden

Ik zette mijn video’s vroeger ook op Vimeo vanwege de betere beeldkwaliteit, maar ben uiteindelijk toch volledig overgestapt naar YouTube (er zijn nog wel wat video’s op Vimeo als archief). De reden is ook simpel. YouTube ondersteund ook HD en mijn video’s worden nu vaker bekeken als bij Vimeo. Ook krijg ik veel vaker reacties. Simpelweg omdat bijna iedereen wel een YouTube-account heeft.

Koen Dewitte
9 jaren geleden

Als je inderdaad niet veel video’s upload per jaar is de Plus account misschien niet nodig. In mijn geval prefereer ik wel Vimeo Plus.

– Bij Vimeo kun je een video vervangen, b.v. een ’teaser’ door een afgewerkte montage. Het webadres blijft hetzelfde en de statistieken blijven behouden. Nuttig als je voor een review aanpassingen moet doen of een betere rendering hebt.

– De restricties op ‘copyrighted music’ zijn veel soepeler dan bij YouTube. Van bepaalde video’s die bij mij op Vimeo staan wordt bij de evenknie op YouTube de audio verwijderd.

– Je kunt verschillende kanalen, albums en groepen opzetten binnen dezelfde Plus-account. B.v. http://vimeo.com/phovid en http://vimeo.com/channels/phovidaa en http://vimeo.com/album/182802

– Anderen kunnen, als je het toelaat via de uitgebreide instellingen, de video rechtstreeks downloaden in verschillende formaten (ook het origineel geüploade).

– Plus-account geeft je ‘upload priority’. Je video wordt dus onmiddellijk ‘geprocessed’.

– Geen advertenties en rustiger voorkomen.

– Je video’s worden met een hogere kwaliteit geëncodeerd. Bij de gewone account wordt, hoe groot de kwaliteit ook is van je upload, de encodering met een lagere kwaliteit doorgevoerd.

– Veel minder ‘crap’ op Vimeo.

– Bij Vimeo Plus kun je je player aanpassen en ook instellen hoe het moet verschijnen bij embeds.

– en zo kan ik misschien nog even doorgaan.

Het is wel zo dat ik o.a. video doe als (héél kleine) zelfstandige in bijberoep. En ten slotte: de school betaald mijn Plus-account omdat ik zoveel clips voor hen maak (http://vimeo.com/phovid/videos).

Jean
9 jaren geleden

Ik sta binnen een maand voor hetzelfde. En ik heb veel geupload, maar het laatste half jaar niet meer .. Dan denk ik dat ik me voorlopig aansluit bij de reactie van Koen. Allerbelangrijkste zijn voor mij dan de privacy-mogelijkheden van Vimeo en de algehele professionele uitstraling en zal ik nog een jaar verlengen. Maar als ik weinig blijf uploaden dan slaat de weegschaal op den duur wel naar de andere kant door.

trackback
9 jaren geleden

Vimeo Plus – is het het geld nog waard? http://t.co/eWpCoKXG via @ICTOblog