Het begint nu flink te kriebelen….


De Zuiderzee Klassieker 2012 is inmiddels afgelopen. Zie ook dit bericht voor een kort verslag.

Nee hoor, geen geval van plotselinge allergieën, maar morgen is het dan eindelijk zover. Dan mogen we om 7:30 uur van start voor de 220km van de Zuiderzee Klassieker. Doel van de tocht is om geld op te halen voor de Maag Lever Darm Stichting. De teller staat op dit moment op 516 deelnemers (ongeveer 70-80 daarvan doen de 220km, de rest gaat voor 60km of 120km) en ruim 130.000 euro aan sponsorgeld. Een mooi bedrag (sponsoren kán nog steeds!).

Ik ga vanavond richting Almere om daar in een hotel te overnachten zodat ik morgenvroeg niet nog in alle vroegte die kant op hoef. Morgen kun je me weer live online volgen via deze pagina, ik zal tussentijds proberen zo nu en dan een foto en status-update te tweeten. De verwachting is dat we rond een uur of 16:30 weer terug in Almere zijn. Ik blijf dan daar en zondagochtend kom ik terug uit Almere om ’s middags binnen op de fiets te stappen voor de Spinningmarathon van One Life RX Sports Deurne. De opbrengst van die marathon is voor KWF Kankerbestrijding. En ja, het is best zot om dat zo twee dagen achter elkaar te doen, maar zeg nou zelf, het zijn twee hele goede doelen en een Spinningmarathon in “mijn eigen” sportschool, daar kon ik toch niet bij ontbreken? En het is ook wel weer een mooie uitdaging wat betreft herstellen na een inspanning.

Ik krijg zondagmiddag gezelschap van (o.a.) Wilfred Rubens. Geen live stream tijdens het Spinnen, als je ons wilt zien, kun je het beste langs komen. Ik zal ook dan overigens natuurlijk wel tussen de sessies door tweets versturen om te laten weten hoe het ons vergaat. Er zijn nog plekken vrij, dus als je nog zin hebt…(laat het dan wel heel snel weten zodat er een fiets voor je klaar gezet kan worden).

Ik heb er zin in, maar ben nu ook wel drie keer alles aan het controleren. Zodat ik niet morgenvroeg er achter kom dat mijn schoenen nog hier staan of zo. Zou een beetje zonde zijn. En ik wil ook nogmaals iedereen (sponsoren en anderen) bedanken voor alle aanmoedigingen die ik de afgelopen tijd ontvangen heb. Ik heb er zin in (zei ik al), ben er ook helemaal klaar voor, zolang er geen onvoorziene dingen gebeuren wordt dit gewoon een Top Weekend! 🙂

p.s. Ondanks alle enthousiasme dat ik voel voor de sportieve uitdaging, ben ik me er natuurlijk ook heel erg van bewust dat het daar zeker niet alleen om gaat. Zeker morgen, tijdens de Zuiderzee Klassieker, is er ook meer dan voldoende tijd en gelegenheid om ook te denken aan de mensen (bekend, dierbaar of onbekend) die er vanwege (darm-)kanker niet bij kunnen zijn. Zoals Koos, die zelf had willen meefietsen, maar dat nu niet meer kan en waar we het startnummer van zullen meenemen. Hen beter maken kan ik niet, geld inzamelen door te fietsen of te spinnen, kan ik wel. Daarom doe ik dat.

(deze post is ook op het Active Geek weblog verschenen)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] post is ook op het ICT en Onderwijs weblog verschenen)  Gepubliceerd door Pierre om […]

trackback

Het begint nu flink te kriebelen….:
Nog 15 uur 26 minuten tot de start van de Zuiderzee Klassieker.
Nee hoor,… http://t.co/egSGPuch