sep 012012
 

Op EPUBSecrets kwam ik een verwijzing tegen naar het webinar “eBooks & App Device Compatibility: Separating Fact fom Fiction”, dat op 22 augustus door Aptara georganiseerd is.

Aan het woord komen Joshua Tallent, CEO en oprichter van eBook Architects en Jean Kaplansky van Aptara.

Je kunt het webinar nog steeds bekijken/beluisteren door hier je gegevens in te vullen. Je krijgt dan een mail met bevestiging van je aanmelding en een link naar de webcast. Je hebt verder niets nodig, alleen Flash. Het webinar duurt een uur, de presentaties zijn als PDF te downloaden vanuit de webcast. De audio van het webinar is redelijk, er zitten een paar momenten in dat de audio wat slechter is (met name als er vragen gesteld worden) , de sessie duurt in totaal een uur.

Heb je nu geen uur de tijd, dan kan ik je van harte de samenvatting van Matthew Diener op EPUBSecrets aanbevelen. Ik zal die dan ook hier niet in zijn geheel gaan herhalen. Ik zal wel even zijn belangrijkste conclusies opnoemen zodat ik daar ook op kan reageren:

  1. De enige verkopers/aanbieders die van belang zijn, zijn Amazon, Apple, B&N en Kobo;
  2. We zitten op dit moment in een niemandsland tussen EPUB 2.0.1 en EPUB 3;
  3. De belangrijkste verkopers/aanbieders bewegen zich verder uit elkaar als het gaat om EPUB 3;
  4. De belangrijkste verkopers/aanbieders hebben een verschil in ondersteuning van EPUB tussen hun apparaten en applicaties;
  5. Behalve als je met iBook Author werkt kun je beter geen gebruik maken van ‘fixed layout’  voor niet fictie;
  6. De huidige situatie is niet schaalbaar en doet de kostenvoordelen van EPUB teniet;
  7. Uitgevers en de IDPF zouden druk moeten uitoefenen op de verkopers/aanbieders om nu de volledige EPUB 3 specificatie te ondersteunen, anders wordt het nooit geaccepteerd.

Lees verder….