Je hele huis vol draadloze sensoren

Helaas, zo cool als de titel wordt het nog even niet. Daar moet Wirelesstag.net nog een paar ontwikkelslagen voor doorlopen. Maar het prijskaartje begint al te kloppen. Waar gaat het om? Wirelesstag verkoopt draadloze ’tags’. Die leg/hang/bevestig je op verschillende plekken in en om je huis. Ze zijn uit zichzelf niet watervast (vind ik een ontwerpfoutje, zou standaard zo moeten zijn), dus je moet ze in een aantal gevallen goed afschermen tegen bijvoorbeeld vocht. Het aantal metingen dat de tags kunnen verrichten is eveneens nog beperkt: beweging en temperatuur. Daarnaast kan je hem laten piepen (voor als je hem kwijt bent) en kun je een seintje krijgen als hij buiten bereik van het basisstation gaat. Op basis van die acties kun je een seintje op je smartphone (iPhone / Android) krijgen of kun je via de website een seintje krijgen. Op één plek heb je daarnaast een basisstation hangen dat er voor zorgt dat de tags hun status door kunnen sturen naar de website van Wirelesstag.net. En daar zit wat mij betreft de tweede ontwerpfout. Prima dat het op die manier kan, maar ik zou zelf ook de data lokaal uit het basisstation willen kunnen uitlezen. Zodat ik bijvoorbeeld met de Raspberry Pi via de sensoren de temperatuur op een aantal plekken in en om het huis kan uitlezen. Nu ben je afhankelijk van het voortbestaan van Wirelesstag.net.

Op zich wel aardig is dat de sensor ‘slim’ genoeg is om een het openen en sluiten van deuren te detecteren (al is ons huis niet zo groot dat ik zo iets voor de koelkast nodig heb hoor), maar ik was daarnaast meer aan het denken aan sensoren voor bijvoorbeeld de hoeveelheid licht (zodat je weet of het licht in een kamer aan of uit is), stroomverbruik (een sensor tussen het stopcontact van zware gebruikers) of waterverbruik (een sensor bij de wasmachine) etc.
Die sensoren zijn er overigens natuurlijk wel, maar niet voor dit soort bedragen en dan vaak (ook) als gesloten systemen.

http://youtu.be/icmUgQ3PCXU

Nou ja, nog maar even niet aanschaffen dus.

(Getipt door Engadget)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Nieuws: Je hele huis vol draadloze sensoren http://t.co/DTaNMiQe #hardware #internet #draadloos

trackback
9 jaren geleden

Selectie: Je hele huis vol draadloze sensoren http://t.co/xzziLicj #hardware #internet #draadloos