Dreamhost Exit

 Gepubliceerd door om 08:42  Internet
jun 162012
 

Aan alles komt een einde. Zo ook aan mijn verblijf op de Dreamhost servers in de VS. Ik was er sinds 2006 klant. Ik schreef in april (post 1 en post 2) dat ik op zoek was naar nieuwe serverruimte na weer eens een niet zo handige ervaring met Dreamhost. Het is/was een beetje het bekende verhaal: het gaat heel lang goed met ze en dan hebben ze weer eens een periode waarin alles mis lijkt te gaan. Maar ja, $119,40 per jaar voor in theorie onbeperkte opslag en dataverkeer is natuurlijk ook geen hoofdprijs en je krijgt nou eenmaal vaak ook niet meer dan waar je voor betaald.

Naar aanleiding van de tips van met name Wilfred Ketelaar ben ik toen bij DirectVPS uitgekomen. Daar heb ik nu het VPS Basic 3 pakket. Dat zou ruim voldoende moeten zijn, maar ook de stap naar een dubbel zo ruim pakket acht ik daar nog betaalbaar.
Het pakket is met €15,- per maand (€180 per jaar) natuurlijk een stuk duurder dan Dreamhost, maar ik wil ook dit weblog en het activegeek weblog daar onderbrengen. Die staan nu namelijk nog bij BHosted op de servers voor €242,76 per jaar.
Lees verder….