Finale RoboCup Dutch Open Middle Size League

We waren vanmiddag in Eindhoven bij de laatste dag van de RoboCup Dutch Open. De kinderen (en wij zelf) konden aan de slag met LEGO Mindstorm NXT. Dit gebeurde met de RoboPAL4NXT. De workshop, die ik zelf een paar jaar geleden al eens bij een conferentie had meegemaakt, omvat een samengevat deel van de totale doorlopende leerlijn die hiervoor opgezet is (zie ook dit uitgebreide overzicht).

Er waren ook voldoende Pleo’s aanwezig voor de kinderen die daar mee wilde spelen (en voorzichtig knuffelen) en er waren beeldschermen die 3D beelden konden weergeven zonder dat je daarvoor een bril op moest zetten. Die waren beter dan wat ik daar tot nu toe van gezien heb, maar het blijft een vreemd effect, vergelijkbaar met die 3D vellen die je wel in de winkel kunt kopen. Op het ene moment zie je nog geen 3D en dan opeens wel. Ik was het dan ook niet helemaal eens met de opmerking dat je van deze schermen géén hoofdpijn zou krijgen.

Hoogtepunt van de middag was uiteraard de finale tussen Iran en Nederland in de Middle Size League. Dan gaat het om voetballende robots. Je kunt hem hierboven integraal terug kijken. Ik zal niet verklappen wie er wint… 🙂

p.s. voor wie het niet in de gaten heeft: dit zijn autonome robots, ze worden dus niet op afstand bediend of zo, de robots nemen beslissingen op basis van wat ze zien op het veld.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Selectie: Finale RoboCup Dutch Open Middle Size League http://t.co/Eo0rYVq9 #hardware #robots

doekie
doekie
9 jaren geleden

” ze worden dus niet op afstand bedient of zo”

’t Ging zo, of zo, en zo, hoezo goedt de laatste tijdt .. kom op, verbeteren!

trackback
9 jaren geleden

Iemand nog moeite om de slaap te vatten? Alstublieft. http://t.co/G0ZT4bGG