Extra Dropbox ruimte als je foto’s toevoegt

Dropbox importer Mocht je behoefte hebben aan extra Dropbox ruimte en geen bezwaar hebben tegen het installeren van een bèta versie van de Dropbox client, dan kun je nu twee vliegen in één klap slaan. De 1.3.12 bèta versie van Dropbox heeft namelijk een nieuwe feature die ze graag willen testen (door ons/jou laten testen). Als je namelijk een SD-kaartje (blijkbaar werkt het ook met een USB-stick) met foto’s en/of video’s uit je digitale fotocamera of videocamera in je computer stopt, dan krijg je de mogelijkheid om die automatisch te laten kopiëren naar je Dropbox map (in de map “Camera Uploads”).

In ruil voor het testen van de nieuwe feature krijg je van Dropbox gratis 500MB ruimte extra voor elke 500MB aan foto’s die je toevoegt. Tot een maximum van 4,5GB. Mooi meegenomen toch. En zover ik begrijp hoef je de foto’s daarna natuurlijk niet in Dropbox te laten staan.

Je kunt versie 1.3.12 hier downloaden:

Dropbox importer
Het proces werkte bij mij op Windows 7 probleemloos, maar niet snel. Dat kan natuurlijk aan de draadloze synchronisatie van de foto’s liggen. En je moet natuurlijk voldoende ruimte op je harde schijf hebben voor de foto’s, anders gaat het ook niet.

Persoonlijk had de feature voor mij niet gehoeven. Ik zet mijn foto’s niet allemaal in Dropbox maar op een netwerkschijf. Dus is dit iets was ik niet zal gaan gebruiken, met uitzondering dan van nu natuurlijk.

(getipt door Lifehacker.com)

0 0 stemmen
Bericht waardering
12 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Selectie: Extra #Dropbox ruimte als je foto’s toevoegt http://t.co/EFwNFIpn #tip #tools #software #tip

trackback
11 jaren geleden

Extra #Dropbox ruimte als je foto’s toevoegt http://t.co/RYFLhZwl

trackback
11 jaren geleden

Extra Dropbox ruimte als je foto’s toevoegt http://t.co/8vHfmUUW (via @ICTOblog)

trackback
11 jaren geleden

Te gek! Nieuwe bèta #Dropbox geïnstalleerd, SD kaartje erin -> 1.2GB opslag verdiend! http://t.co/PFVoDDKz #ADEdu #onderwijs

Bram
Bram
11 jaren geleden

Dank voor de tip! Met USB werkt het ook. Ik ben er nu 4,5 GB aan foto’s aan het opzetten. Sommige dubbel maar dat maakt niet uit 😉

trackback
11 jaren geleden

#tip: Extra #Dropbox ruimte als je foto’s toevoegt http://t.co/pfspybzf @Anthony_Dc_ @Hedwig858

trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 8:59 […]

Sybilla
Sybilla
11 jaren geleden

Yay, bedankt! Mooi vanaf USB een hele zooi video’s aan het uploaden 🙂

trackback

[…] } #themeHeader #titleAndDescription * { color: black; } ictoblog.nl – Today, 7:31 […]

Jaap Walhout
11 jaren geleden

Dank voor de tip! Een tweetal ervaringen:
– Foto’s die al elders op je computer staan opnieuw uploaden helpt niet (niet bij mij in ieder geval).
– Heb je geen 4,5 gb aan foto’s? Pak dan je digitale camera, zet deze op de ‘burstfunctie’ zodat je continue foto’s kan maken & houd dan het knopje ingedrukt totdat je toestel vol is. Indien nodig herhaal je deze exercitie. (koste mij ong een half uur)

trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 10:19 […]

Sil
Sil
11 jaren geleden

De gratis extra ruimte werkt nu ook met de ‘gewone’ versie van Dropbox:

Dropbox geeft nu meer dan 5 GB gratis.
Standaard 2 GB gratis
en gratis 3 GB extra (in stappen) als je een backup van de foto’s van je telefoon maakt en jij en ik gratis 250 MB extra via dit linkje:
http://db.tt/8pqe4k0R

of dit linkje:
http://db.tt/gAtrRCm2

Zo heb ik altijd een backup van mn foto’s, ook als ik mn telefoon kwijt raak, ERG relaxt.