MotionX GPS 18 met ondersteuning voor hartslagmeter en live kaarten

Er is weer een update uitgekomen van MotionX GPS, het programma dat ik (in de zomer) op de racefiets gebruik voor het volgen van routes die ik zelf uitzet en voor het tracken van de route die ik dan daadwerkelijk fiets.

Versie 18 heeft een tweetal nieuwe features, daarvan vind ik er één heel handig en van één vraag ik me af of het handig is. Maar nieuw zijn ze beiden.
De eerste nieuwe feature zorgt er voor dat je nu ook niet-MotionX gebruikers live op een kaart kunt laten zien waar je op dat moment bent. Eerdere versies hadden wel een optie om je positie live te delen, maar niet met een gewone Google Maps kaart.

De werking is tamelijk eenvoudig: je stelt op het systeem een vijf cijferige code in en je moet die code invoeren op de kaart om je positie te zien. Wil je niet dat iedereen kan zien waar je bent, dan is het wel handig om even een andere code te kiezen dan de standaard 11111. Zoals je op deze kaart kunt zien zijn er veel mensen die die code niet aanpassen.

Er zijn nog een paar dingen te wensen op dit gebied, zo zou ik graag de code in de URL willen kunnen opnemen zodat ik dat gemakkelijk kan doorgeven. Ook het embedden van de kaart met de live updates zo umooi zijn. Ik heb deze opmerkingen via Twitter inmiddels doorgegeven dus wie weet wordt het bij een volgende versie aangepast.

De tweede nieuwe feature is dat het programma nu ondersteuning heeft voor hartslagmeters die ANT+ of Bluetooth Low Energy (BLE) gebruiken. Voor ANT+ moet je op de iPhone een extra stukje hardware aansluiten (een ontvanger), voor Bluetooth Low Energy (BLE) is dat bij de iPhone 4S niet nodig. Maar de hartslagmeters die dat ondersteunen zijn niet heel goedkoop.
Wahoo fitness komt met de Wahoo Blue. Die moet $79,99 gaan kosten en kan dan rechtstreeks verbinding maken met de iPhone 4S.

Ik zou wel willen weten hoe veel de Wahoo Blue van de accu van de iPhone 4S vergt tijdens het gebruik. Het heeft natuurlijk als voordeel dat je geen aparte hardware op de iPhone hoeft aan te sluiten. Tot nu toe heb ik altijd zonder hartslagmeter gefietst (gebruikte hem wel in de fitness ruimte, maar niet bij het Spinnen of buiten fietsen), dit zou natuurlijk een mooie extra toevoeging kunnen zijn.
Ik weet wel niet of MotionX GPS de op die manier verzamelde data ook exporteert zodat je route + snelheid + hartslag op een kaart zichtbaar kunt maken zoals bijvoorbeeld bij Garmin Connect kan.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

MotionX GPS 18 met ondersteuning voor hartslagmeter en live kaarten http://t.co/6SODkyCW