Video capturen van je iPad 2 of Android tablet via HDMI

Op het Visual Lounge blog van Techsmith kwam ik een uitgebreide uitleg tegen van het opnemen van schermfilmpjes van tablets. Het ging in dat filmpje met name over de iPad 2 en over andere tablets met een HDMI-aansluiting. De uitleg werkt niet op een iPad 1, maar daarvoor kun je gebruik maken van de uitleg die ik hier geef voor het maken van een schermfilmpje op een iPad 1.

Het geheel zoals het in het filmpje wordt uitgelegd, is best wel omslachtig en specifiek. Er wordt verwezen naar een HDMI-capturekaart waarvan ik in Nederland geen winkel kon vinden die hem levert. Daarnaast wordt uitgegaan van een desktopsysteem waar je die capturekaart dan in moet bouwen. In de discussie onder het bericht wordt gewezen op de Blackmagic Intensity Shuttle, zo ongeveer het enige andere alternatief, maar die vereist een USB 3.0 aansluiting. De Insensity Shuttle is wel in Nederland te koop (o.a. hier) voor zo’n 165 euro en een USB 3.0 uitbreidingskaart heb je al voor zo’n 15 euro (hier bijvoorbeeld). Dan was ik met de aanschaf van wat software een stuk goedkoper uit.
Wel is het zo dat je bij deze oplossing een bekabelde verbinding hebt tussen je tablet het de computer waar je het capturewerk wilt uitvoeren. Dat is natuurlijk betrouwbaarder dan een Wifi-verbinding (waar ik gebruik van maak). En je kunt wat gemakkelijker tussen Android en iOS schakelen.

Kortom, goed voor bepaalde situaties, niet zo handig in andere situaties, voldoende reden om er even naar te verwijzen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
3d tv
11 jaren geleden

Je kunt ook gebruikmaken van een USB-capture inderdaad zoals hier staat: http://www.screencapturenews.com/2010/05/25/capture-and-record-video-from-apple-ipad/

Het gebruik van een App die de video opneemt behoort ook tot de mogelijkheden uiteraard: http://itunes.apple.com/nl/app/videopix-for-ipad-video-frame/id380087529?mt=8