Help mee tegen Neuroblastoom

Villa Joep sponsored by ROAM Tot voor kort had ik geen idee wat Neuroblastoom was. Dankzij Wikipedia weet ik nu dat het de meest voorkomende buiten de schedel gelegen vaste tumor bij kinderen. (= alle tumoren behalve leukemie). Jaarlijks wordt de diagnose in Nederland 35 keer gesteld. Bijna de helft van patiënten met neuroblastoom is minder dan 2 jaar oud. De website van Villa Joep weet me te vertellen dat 80% van de kinderen, lijdend aan de zwaarste vorm van neuroblastoom, overlijdt.

De stichting Villa Joep zet zich in om neuroblastoom kinderkanker de wereld uit helpen door de overlevingskansen voor ieder kind met deze aandoening stelselmatig te verhogen. Dit willen zij realiseren aan de hand van het (co-)financieren van gericht onderzoek op dit gebied. De naam van de stichting is afkomstig van Joep, het zoontje van de oprichters van de stichting. Bij Joep werd in 2002 een tumor in zijn buik ontdekt. Hij was toen 3,5 jaar oud. Joep is in 2003 overleden en zijn ouders hebben hem beloofd via deze stichting het gevecht tegen deze ziekte voort te zetten.

Waarom wist ik nog niet wat Neurobastoom was? Omdat ik zelf gelukkig nog niemand ken met die ziekte. Totdat Wilfred Ketelaar me mailde over het avontuur dat hij binnenkort aan gaat. Hij doet mee aan ROAM (Roll Over AMerica). Dat is een toertocht voor velomobielen dwars door de Verenigde Staten. Dat zijn dus 5.000km, van Portland naar Washington in 30 dagen. N.B. De Google Map route waar ik naar link is niet de officiële route, maar het geeft je een beeld van de afstand.
Je kunt Wilfred sponsoren tijdens zijn reis. Het bedrag komt dan ten gunste van Villa Joep. Het idee is dat je hem per verreden kilometer sponsort, maar je kunt ook minimum en maximum bedragen toezeggen. Wat jezelf het handigst/prettigst vindt. Zie daarvoor deze link die ook achter het plaatje hierboven zit. Je kunt ook zelf een banner op je site plaatsen, zie daar voor de instructies hier.

Ik zou zeggen: een top actie voor een heel goed doel. Daar heb je vast nog wel wat van je vakantiegeld voor ter beschikking. En Wilfred en de 49 andere rijders, heel veel sterkte (en plezier!) tijdens jullie tocht!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

[…] ICT & Onderwijs BLOG […]

trackback

[…] ICT & Onderwijs BLOG […]