xMount iPadhouder

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Wim Krijnen van laptopcomfort.nl met de vraag waarom ik niet ook de xMount besproken had tijdens mijn vergelijking van 12 opties om een iPad in de keuken te bevestigen.

Mijn antwoord daarop was heel simpel: ik was hem niet tegen gekomen toen ik op zoek was gegaan naar opties. Gelukkig kon dat opgelost worden en ik kreeg een exemplaar opgestuurd zodat ik er zelf mee aan de slag kon.

xMount iPadhouder
Er zijn een groot aantal verschillende xMount iPadhouders:

  • xMount Car zuignap bevestiging (deze had ik)
  • xMount Car luchtrooster bevestiging (voor in de auto)
  • xMount Car hoofdsteun bevestiging (voor in de auto, voor de kinderen op de achterbank)
  • xMount Desk tafelstandaard (met geïntegreerde USB laadfunctie en optionele diefstalbeveiliging)
  • xMount Stand iPad vloerstandaard (met geïntegreerde USB laadfunctie en diefstalbeveiliging)
  • xMount iPad wandhouder
  • xMount Tube iPadhouder (voor aan een stang zoals het stuur van een fiets, fitnessapparaat of Segway)
  • xMount Boot iPadhouder (met extra schroef bevestiging)

Daarnaast is de houder specifiek voor de iPad 1 of de iPad 2, dat komt doordat de houder exact om de iPad heen past en beide modellen een verschillende dikte hebben (en andere uitsparingen zoals voor de camera’s op de iPad 2).

Het exemplaar met zuignap is bedoelt voor gladde oppervlakten zoals tegels, glas of een granieten keukenblad. Het lukt niet om hem zo aan een kastje te bevestigen. Wel wordt er een kunststof schijf meegeleverd die je kunt vastplakken, bijvoorbeeld aan de onderkant van een kastje. Dan kun je dan de zuignap gebruiken op die schijf.

Ik moet bekennen dat het ik het de eerste keer doodeng vond om de iPad in de houder te stoppen terwijl hij aan de glazen deur van onze serre hing. Maar als hij vast zit, dan zit hij gelukkig ook vast. Wat dat betreft vind ik de opstelling op het keukenblad een stuk fijner. Al maakt het zoals gezegd niets uit.
xMount iPadhouder xMount iPadhouder xMount iPadhouder

De houder heeft twee schroeven waarmee je de positie van de houder zo kunt instellen dat hij altijd goed staat. Als je de ronde schroef niet helemaal strak aandraait dan kun je de iPad nog enigszins draaien/bewegen.

Conclusie

Het gebruik van de iPad in de keuken bevalt me wel. Als ik de xMount vergelijk met de 12 andere opties, dan scoort hij zeker niet slecht.
Ik kan hem bevestigen in de keuken zonder te boren of te zagen. Ik kan hem verplaatsen als ik dat wil en opbergen als ik hem niet nodig heb. Enige nadeel vind ik (van al dit soort houders) dat ik de iPad uit het hoesje moet halen waar ik hem normaal altijd in heb zitten, om hem in de houder te stoppen. Dat hoeft alleen niet met zoiets als de The Original Kitchen iPad Rack, maar die kun je dan weer niet verplaatsen en je moet er voor in de kastje boren om de houder op te hangen. Dat is niet echt iets wat ik in een net nieuw geplaatste keuken wil doen als het niet nodig is.

Disclosure

Voor de volledigheid: Ik heb de xMount gratis van laptopcomfort.nl toegestuurd gekregen. Ik was zelf in de veronderstelling dat ik hem daarna retour zou sturen, zoals gebruikelijk is. Na het afronden van de review bleek ik de xMount te mogen houden. Hoewel ik durf te stellen dat dat mijn oordeel en de inhoud van deze post niet beïnvloed heeft, wilde ik dat er bij vermelden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Brigit Goderie
Brigit Goderie
12 jaren geleden

Zijn onderstaande standaards misschien geschikt om in de mediatheek te gebruiken? De iPads moeten nog wel horizontaal en verticaal gebruikt kunnen worden. We zijn op zoek naar een handige standaard voor in de mediatheek (met beveiliging).

•xMount Desk tafelstandaard (met geïntegreerde USB laadfunctie en optionele diefstalbeveiliging)
•xMount Stand iPad vloerstandaard (met geïntegreerde USB laadfunctie en diefstalbeveiliging)

laptopcomfort
12 jaren geleden

Op verzoek van redactie antwoord van leverancier: iPad kan op beide xMount 360 graden draaien (portrait en landscape dus) en 45 graden in kijkhoek. Uitgebreide info op onze website http://www.xmount.nl . digitale brochure op aanvraag via de email.