Google Videos stopt er nu echt mee

 Gepubliceerd door om 07:31  Video
apr 162011
 

Ze zeggen wel eens “een op internet, altijd op internet”. Maar dan gaat het altijd om zaken die je (waarschijnlijk) liever niet op internet had staan en die er heel moeilijk af te krijgen zijn.

Helaas is dat zeker niet altijd het geval. Zoals nu, nu Google Videos alle video’s die gebruikers hebben toegevoegd gaan verwijderen. Dat zijn per definitie al video’s van een tijdje geleden. Volgens hun eigen mail zijn ze in mei 2009 gestopt met het bieden van upload opties. Ik heb er ook 29 video’s staan, het oudste filmpje is van 19 maart 2006, het nieuwste van 19 december 2007. Lang niet allemaal veel bekeken. Een paar (relatief) wat meer, zoals de video met uitleg over het embedden van Flash in PowerPoint, die is 2598 keer bekeken sinds 24 december 2006.
Maar er staan ook archiefstukken op zoals de 44 minuten opname van de workshop die Willem Karssenberg en ikzelf verzorgd hebben tijden de CvI conferentie van 2006. Een workshop over bloggen.

Google biedt me de mogelijkheid om de video’s te downloaden. Dat gaat dan niet in het oorspronkelijke formaat, maar in FLV (Flash Video). Ik krijg dan de tip om ze weer te uploaden naar YouTube. Dat kan inderdaad, en in mijn geval kan ik daar ook die video van 44 minuten in kwijt (ik mag ook langer dan 15 minuten uploaden). Maar ik betwijfel of ik dat ga doen.
De video’s komen dan allemaal voor in mijn tijdlijn, alsof ze nieuw zijn. En wie gaat ze daar dan vinden, anders dan mensen die verwachten nieuw content tegen te komen?
Lees verder….