mrt 082011
 

Ryan Eash maakt veel instructievideo’s voor Techsmith, de makers van Camtasia Studio. In deze screencast van 30 minuten legt hij uit hoe hij dat doet. Ik link even naar de pagina op screencast.com waar de video staat omdat hij wat moeilijk te embedden is (breedte 800 pixels past niet goed op een pagina hier).

Het is een gestructureerd stappenplan, duidelijk gemaakt door een professional en je zou je kunnen afvragen wie ik wel niet ben om er kritiek op te hebben. Maar ik doe het toch. Het is namelijk inderdaad een stappenplan van een professional. En je zult je bij het maken van schermfilmpjes moeten afvragen of jij of de docent die je ondersteunt / die dit wil gaan gebruiken, wel een professional in het maken van schermfilmpjes wilt worden. Ik kan me namelijk ook voorstellen dat dit filmpje een aantal mensen juist afschrikt en hen de indruk geeft dat het maken van een schermfilmpje heel veel werk is. Iets wat zij niet kunnen dus.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Ryan Eash legt uit hoe hij schermfilmpjes maakt met Camtasia  Tags: ,

Elektro-auto op windkracht

 Gepubliceerd door om 06:50  Fiets, Hardware
mrt 082011
 

Toen ik de foto van de Wind-Explorer zag, dacht ik eerst dat het een tweepersoons velomobiel was. Maar het is een kleine “auto” op elektriciteit.
Dirk Gion en Stefan Simmerer hebben hem gebruikt om in twee en een halve week een afstand van 4.800km door Australië af te leggen. In totaal gebruikten ze daarbij maar voor zo’n €10 aan elektriciteit.

Heel praktisch is de auto helaas nog niet. De heren hadden een demontabele windmolen aan boord (best wel groot exemplaar) en zoals je in het filmpje kunt zien, gebruiken ze van tijd tot tijd een zeil om vooruit te komen. Ook iets wat je eigenlijk alleen in Australië voor elkaar kunt krijgen lijkt me.
Ik hou van zulke techno-avonturen, het wachten op dagelijkse inzetbaarheid duurt me dan alleen vaak wat lang. Ik ben dan ook benieuwd wat we van dit project terug gaan zien. Ik hoop meer dan mooie foto’s van Australië.

(getipt door Gizmodo die het weer van Treehugger hadden)

 Reacties uitgeschakeld voor Elektro-auto op windkracht  Tags: ,