jan 172011
 

Cydia Toen een paar dagen geleden de eerste bèta van iOS 4.3 beschikbaar kwam, kwamen er ook meteen al berichten online dat ook deze iOS versie te jailbreaken was. Een duidelijke overwinning voor de jailbreakers zo leek het. Maar ik ben er niet zo zeker van wie nou eigenlijk deze strijd aan het winnen is. Apple of de gebruikers / hackers.

De redenen om een jailbreak uit te voeren kunnen tweeledig zijn:

  1. Het is nodig om een softwarematige SIM unlock uit te  kunnen voeren op je iPhone; hiermee kun je toch andere SIM-kaarten gebruiken op een iPhone die van een SIM-lock voorzien is.
  2. Je hebt toegang tot (alle andere) programma’s in Cydia. Dit zijn programma’s die niet door Apple toegelaten zijn in de App store. Let op! Dit zijn zeker niet alleen gratis applicaties en al helemaal niet alleen applicaties om illegale dingen te doen!!

Omdat in Nederland de iPhone alleen officieel met SIM-lock verkocht werd, en het voor mij niet praktisch was om een T-Mobile SIM te gebruiken, was ik voor mijn iPhone 3GS afhankelijk van een jailbreak. Ik lees zojuist op iPhoneclub.nl dat T-Mobile haar iPhones vanaf 12 januari 2011 zonder SIM-lock zou gaan verkopen. Dat zou de helft van de redenen om een jailbreak uit te voeren doen verdwijnen.
Lees verder….