Adobe Connect op Galaxy Tab

Adobe Connect op de Galaxy Tab Een tijdje geleden schreef ik over het gebruik van Flash op de Samsung Galaxy S. Resultaat daarvan was o.a. dat je er video’s op kunt bekijken die gebruik maken van Flash, maar ook dat je bijvoorbeeld de opnames van presentaties die we met Echo360 maken er op kunt bekijken.
Datzelfde geldt voor de Samsung Galaxy Tab, die als voordeel heeft dat het scherm een stuk groter is dan dat van de Galaxy S.

Ook videovergaderen met Adobe Connect werkt voor een groot deel op de Galaxy Tab, maar toch nog niet 100%. Ik merkte dat niet tijdens de eerste korte test, daarbij kon ik de videocamera van mijn laptop laten zien, ik kon het beeldscherm van mijn laptop delen en ik hoorde audio. Bij een tweede, wat uitgebreidere test bleek echter dat de Galaxy Tab bij Adobe Connect zelf geen video en/of audio kan versturen. Blijkbaar kan Flash op Android (nog?) geen toegang krijgen tot de microfoon en camera van de Galaxy Tab, zoals dat op je laptop/macbook wel het geval is.
Ik weet niet of het iets is wat in een volgende versie van Flash op Android opgelost wordt, of dat het iets is dat onmogelijk is (gezien de Android architectuur). Het leek me in ieder geval even handig/belangrijk om te vermelden.

Overigens, ook de aparte mobiele Adobe Connect applicatie (zowel die voor iOS als voor Android) hebben niet de mogelijkheid om audio en/of video te versturen. Beiden laten wel de audio en video van de andere deelnemers zien/horen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Klaasjan Tukker (Adobe Systems Benelux)

Beste Piere,

Bedankt voor je review van de mobiele toepassing van connect. Het is correct dat de ‘native’ connect applicatie nog niet de mogelijkheid heeft om de camera te gebruiken… hier wordt wel naar gekeken.

De Adobe Connect applicatie draait niet alleen op de ‘Android’ Galaxy Tab, maar ook op de Android mobiele telefoons…

AIR for android ondersteunt inmiddels wel camera gebruik. Kijk maar eens naar de ‘Radar’ applicatie op deze website: http://www.flashmobileblog.com/2010/10/08/videocall-radar-is-now-on-the-android-market/

Groet,

Klaasjan