Videobellen via Adobe AIR onder Android

Radar Videocall In zijn reactie op mijn bericht over Adobe Connect op de Galaxy Tab wees Klaasjan Tukker (Adobe Systems Benelux) me op een Adobe AIR toepassing genaamd Radar VideoCall.

Die applicatie maakt namelijk wel al gebruik van de camera en de microfoon van je Android toestel. Ik heb hem getest op de Samsung Galaxy S, maar het werkt uiteraard ook op andere toestellen. Je hoeft er zelfs niet eens een ‘front facing’ camera voor te hebben (zoals op de Galaxy S en de Galaxy Tab wel aanwezig is), de applicatie neemt automatisch de andere camera.
Er is ook een versie van de applicatie die je op je PC of Macbook kunt installeren. Daar heb je uiteraard ook Adobe AIR voor nodig.
De werking van de applicatie is daarna heel simpel. Ik heb overigens de indruk dat het meer een proof of concept is dan een applicatie voor serieus videobellen, maar dat mag de pret even niet drukken lijkt me.

Radar Videocall Radar Videocall
Zodra je de applicatie opstart hoef je alleen maar je Twitter-gebruikersnaam in te voeren. Ik weet overigens niet waarom ik die moest invoeren, ik zag niet wat ik er in de applicatie mee kon doen, een wachtwoord hoefde ik ook niet in te voeren.

Als je je Twitter-gebruikersnaam ingevuld hebt, is het een beetje afhankelijk van de vraag of er ook anderen online zijn. Is dat niet zo, dan krijg je een scherm waarin staat dat er gewacht wordt op anderen. Zijn er wel al anderen online, dan zie je op een Google kaart een icoontje op de locatie van de online gebruiker, met daarbij de naam van de persoon en de temperatuur ter plekke.
Omdat ik de applicatie ook op de laptop kon installeren, kon ik het eenvoudig testen (zie de foto’s). Je klikt op “Call” waarna bij de andere persoon de telefoon over gaat. Neemt die op, dan wordt er meteen een audio+videoverbinding tussen beide personen opgezet.
De videokwaliteit is redelijk. Ik moet zeggen dat ik de videokwaliteit vanuit de laptop niet beter vond dan vanuit de Galaxy S.

De applicatie heeft verder geen opties om bijvoorbeeld tijdelijk offline te gaan of om een lijst met vrienden te maken. Ook kun je dus niet omschakelen naar de front-facing camera en dat blijft bij videobellen natuurlijk een beetje onhandig.

Maar…het is een werkend voorbeeld van gebruik van de camera en microfoon via Adobe AIR onder Android.