Print op je iPad naar PDF met Save2PDF

 Gepubliceerd door om 12:04  iOS
jan 052011
 

save2pdf

[update] DEZE FEATURE IS NIET LANGER BESCHIKBAAR IN SAVE2PDF! APPLE STAAT NIET LANGER TOE DAT DEZE FUNCTIONALITEIT AANGEBODEN WORDT!

Vorig jaar vroeg ik me af waarom de iPad geen optie had om via Airprint direct óp de iPad zelf een PDF document aan te maken. De “print naar PDF” optie is voor mij namelijk op mijn laptop een heel veel gebruikte optie. Bijvoorbeeld om een route die ik gepland heb op te slaan of om een kopie van een online bestelformulier te maken.

Het leek me zo raar dat er niet standaard een PDF-printer in het lijstje bij Airprint stond. Natuurlijk, er waren/zijn opties in omloop waarbij je via je Macbook op Windoows alsnog een PDF kunt aanmaken, maar dat is veel te omslachtig. Ik had toen gehoord over Save2PDF, een niet gratis applicatie om PDF’s te maken op je iPad. De applicatie kost €5,49 maar na aankoop bleek dat ook deze app niet meer kon dan de andere apps die ik op dit gebied gezien had. Een stevige miskoop dus aangezien de applicatie zelf er vreselijk uit ziet. Als een student bij Fontys Hogeschool Informatica zo’n app zou ontwerpen dan zou hij/zij daar een dikke onvoldoende voor krijgen.

Maar vandaag kwam de update voor versie 1.1 binnen. En ik ben nu heel blij dat ik de app er nog niet vanaf gegooid had!
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Print op je iPad naar PDF met Save2PDF  Tags: ,
jan 052011
 


Voor het stevige bedrag van €29 verkoopt Apple een Camera Connection Kit voor de iPad. Daarmee kun je officieel alleen foto’s overzetten van je digitaal fototoestel naar je iPad. Dat kan op twee manieren: je krijgt een SD-kaartlezer die je op de dock-aansluiting van je iPad kunt aansluiten en waar je het SD-kaartje uit je toestel in kunt stoppen. Heeft je toestel geen SD-kaartjes, dan kun je gebruik maken van de connector waarmee je je iPad van een USB-poort voorziet.

Al gauw ontdekten mensen dat je op die USB-poort nog veel meer dingen aan kon sluiten. Je kunt er bijvoorbeeld een USB-toetsenbord op aansluiten zodat je (tijdelijk) geen gebruik hoeft te maken van het onscreen toetsenbord. Maar zou je er ook een USB-stick of een externe harde schijf op kunnen aansluiten? Zodat je daar dan foto’s of video’s op kunt zetten die je op je iPad af kunt spelen?

Ja, dat kan, maar er zijn een aantal beperkingen/begrenzingen.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Video’s vanaf een USB-stick / SD-kaart afspelen op je iPad [jailbreak]  Tags: , ,