Getest: iDisplay voor iPad en iPhone

iDisplay Met iDisplay kun je je iPhone of iPad als extra beeldscherm gebruiken bij je Windows systeem of je Mac. Het principe werkt met een gratis stuk software dat je op je computer installeert en een applicatie die je op je iPad/iPhone installeert. Die laatste kost $4,99.

Het idee is geniaal en het werkt een beetje. In eerste instantie werkte het helemaal niet: mijn laptop crashte en ook mijn desktop met 2 gewone beeldschermen werd niet ondersteund. Een mailtje naar de leverancier leverde een verzoek op om meer info over de hardware en na een paar kreeg ik een bijgewerkte versie van de software voor op de twee systemen toegestuurd. Die werkte wel. Top! Al weet ik natuurlijk niet of het feit dat ik de software aan het reviewen was er ook aan bijgedragen heeft.

Nadat je op beide plekken de software opgestart hebt, krijg je de mogelijkheid om de verbinding tot stand te brengen en dan geeft je iPad gewoon je desktop weer zoals je dat ook met een gewoon beeldscherm zou hebben. Je kunt dus met je muis tussen de schermen bewegen en ook vensters verplaatsen tussen de schermen.

Waarom werkt het maar een beetje? Nou, omdat er nou eenmaal heel veel informatie tussen de laptop en iPad uitgewisseld moet worden om het beeld steeds op te bouwen. En dat betekent dat het scherm erg traag is. Je muis beweegt langzaam en het bekijken van video moet je er eigenlijk ook niet op willen doen. Ik kon er wel een YouTube filmpje op afspelen. De audio komt dan via je laptop en was verder vloeiend. De video zelf liep op een acceptabele snelheid. Maar een videobestand in Windows Mediaplayer afspelen lukte niet. Toen ik de player op het iPad scherm schoof liep hij meteen vast.

Het aantal gebruikssituaties zal dus waarschijnlijk beperkt zijn. Als je een browservenster open wilt hebben staan met buienradar of zo, dan gaat dat prima. Een chatvenster in de gaten houden zal ook niet echt een probleem zijn. Of een Twitterfountain waarin de tweets van een conferentie voorbij komen.

[Disclosure] Ik heb voor deze applicatie een promocode ontvangen van SHAPE Services, ik heb hem dus niet zelf aan hoeven te schaffen.