Blijf nog even uit de buurt van iOS 4.2.1 als je een jailbreak nodig hebt!

Het was een actie tegen beter weten in vanochtend. Ik wist namelijk dat Cydia niet zondermeer geschikt was voor iOS 4.2.1 en ook dat de aangepaste versie pas beschikbaar zou komen nadat Apple iOS 4.2.1 officieel had vrijgegeven. Maar na een aantal enthousiaste berichten via Twitter door iPad bezitters die al zonder problemen iOS 4.2.1 GM hadden geïnstalleerd én het bericht dat Cydia ook nu al te repareren was deed me vanochtend toch besluiten om de stap te wagen. Wel nadat ik in iTunes een backup gemaakt had van de inhoud van de iPad én via TinyUmbrella de SHSH gegevens voor 3.2.2 opgeslagen had. Zodat ik, indien nodig, weer terug kon.

Ik zal je het gevecht besparen. Na 12 uur was ik weer terug bij iOS versie 3.2.2. Aanmaken van een custom ipsw met jailbreak was niet zo’n probleem, maar het patchen van Cydia is niet gelukt en ook Mobile Safari crashte iedere keer bij het opstarten. Allemaal problemen die opgelost zullen worden nadat 4.2.1 officieel uit is, maar nu nog teveel kennis van jailbreaken vergen en dan dus blijkbaar toch nog niet eens altijd op te lossen zijn.

Waarom ik iOS 4.2.1 niet gewoon zonder jailbreak geïnstalleerd heb? Nou, omdat ik Display Output (het scherm van je iPad tonen op monitor/beamer) en Display Recorder (schermfilmpjes op je iPad maken) niet kwijt wil. En ook SBSettings (snel toegang tot aan aantal systeemopties) is gewoon handig. Met iOS 3.2.2 is jailbreaken nu heel gemakkelijk. Gewoon GreenPois0n gebruiken en dan hoef je niet eens de applicaties opnieuw te installeren. Dan nog maar even geen mappen, gecombineerde inbox en native multitasking. Kan nog wel weekje wachten.

[p.s. het is nu 21 november 2010 – deze post zal als het goed is heel snel achterhaald raken!]

[update 23-11-2010] Let op! iOS 4.2.1. is er inmiddels ook officieel, maar tot op dit moment is er nog geen gemakkelijke jailbreak optie. Die is onderweg, maar zoals je ook hier kunt lezen duurt dat nog even (een paar dagen of zo).

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sjeltur
11 jaren geleden

Ik had al een paar andere mensen gespreken met soortgelijke ervaringen….

Jammer, maar ach….. ik blijf (OOK) geduldig wachten.

Joost
Joost
11 jaren geleden

Hoe ben je terug gekomen op 3.2.2? Mijn iTunes blijft maar foutmeldingen geven.. Echt balen! Ik word er gek van! Ik heb wel ooit op ‘make my life easier’ gedrukt in Cydia geloof ik..

Aargh! Ik heb echt vanalles al geprobeerd, ik wil terug naar 3.2.2!