okt 132010
 

Er was afgelopen weekend wat gedoe in de jailbreak-scene. Er stond een tool (Greenpois0n gemaakt door het Chronic Dev Team) gepland op 10-10-10 om 10:10 uur. Maar omdat een andere jailbreaker (die eigenlijk een tijdje geleden had aangegeven er mee te stoppen) Geohot opeens een tool genaamd limera1n beschikbaar stelde, werd die release uitgesteld. Beide tools gebruikten namelijk een andere ‘fout’ in iOS en het zou zonde zijn om beide opties tegelijkertijd te verspillen.

Gisteren kwam dan alsnog een versie van Greenpois0n beschikbaar. En hoewel me die hele ruzie niet zo veel interesseerde, vond ik het wel interessant dat de tool blijkbaar ook zou moeten werken op een iPad die al vanaf de start met iOS 3.2.2 uitgeleverd is. Want daarvan werd voorheen aangegeven dat er nooit een jailbreak zou komen.

Ik kan inmiddels bevestigen dat het inderdaad werkt en wat nog mooier is: er wordt geen gebruik gemaakt van een custom image, dus alle applicaties die ik geïnstalleerd had staan en alle instellingen binnen die applicatie bleven gewoon beschikbaar. Ik kreeg er alleen een extra icoontje van Cydia bij en de optie om van daaruit software te installeren.
Lees verder….