Fietsen met mijn iPhone

 Gepubliceerd door om 20:15  Geocoding, iOS
jul 242010
 

Tigra iPhone houder Het was vandaag ideaal weer om te fietsen en omdat ik me ingeschreven heb voor de 80km rit van de HBO fietstocht op 27 augustus, wilde ik wat kilometers maken. Ik had namelijk nog nooit zo’n afstand op één dag gefietst. Dus er op uit.

Route plannen
Ik wilde weer een route plannen bij CloudMade, maar die site had er vandaag geen zin in. Dus op zoek naar een alternatief. OpenMaps is een gratis applicatie voor de iPhone die ook gebruik maakt van OpenMaps en ook fietsroutes kan plannen. Maar daar moet je dan voor 99 eurocent een maand lang toegang tot de “route” functionaliteit bijkopen.
Helaas werkt dit voor geen meter. De planningsfunctie werkt op zich wel, maar als je gaat fietsen met de route op je beeld krijg je steeds de vraag of die route weg moet. Jammer.

Ik ben daarom snel overgeschakeld op het gewoon volgen van de bordjes van het fietsroute netwerk. Dat werkt uiteindelijk ook. Ik had Fietsknoop niet geïnstalleerd staan, weet niet of dat beter zou zijn gegaan.

Handig aan OpenMaps was wel dat ik kon zien waar ik was, maar ik miste daar weer informatie over hoe ver ik al gereden had, hoe hard ik aan het rijden was etc. Daarom overgeschakeld naar MotionX-GPS waar ik dat wel kan zien, maar helaas weer geen kaart informatie in beeld krijg. Het is ook altijd wat.
Lees verder….