Standaarden zijn wel zo gemakkelijk

 Gepubliceerd door om 08:11  Standaarden
jul 182010
 

Autoradio inbouwen Het blijkt keer op keer maar weer dat met standaarden onderlinge verbindingen tussen producten van verschillende leveranciers ontzettend veel eenvoudiger maken.
Zo ook toen ik een nieuwe autoradio wilde inbouwen in onze auto. Ik moet bekennen dat ik dat al heel lang niet meer heb hoeven doen. De laatste keer was nog in een Citroen Dyane , dat was eenvoudig. Maar daarna werd dat steeds door de garage gedaan (bij aflevering van de auto).

Ik wilde de radio vervangen omdat hij geen mogelijkheid had voor het aansluiten van bijvoorbeeld een iPod of iets anders waarmee ik de verzameling muziek die ik normaal gesproken beluister af te kunnen spelen. CD’s zijn niet zo heel handig als je die normaal gesproken niet meer gebruikt (anders dan als backup voor de muziek zelf). Daarvoor is de verzameling te groot geworden.

Nieuwe autoradio uitgezocht en gekocht. Welk type doet er niet zo heel erg toe. Maar ik had bij de Halfords staan twijfelen: gebruik maken van de inbouwservice voor 50 euro of zelf doen. Toch maar zelf gedaan, omdat bij de radio stond dat hij beschikte over een ISO-stekker en ik er vanuit ging dat mijn ‘oude’ radio dat ook zou hebben.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Standaarden zijn wel zo gemakkelijk  Tags: