jul 122010
 


Hoewel het nog een paar weken duurt voordat mijn vakantie begint, is het nu natuurlijk de tijd om wat gadgets betreft voorbereidingen te treffen. Het filmpje van Len Edgerly over ‘cases’ (beschermhoezen) voor de Kindle was dan ook eentje die ik met veel interesse bekeken heb.

Kindle DX
Helaas zijn het alleen cases voor de Kindle 2 die hij bespreekt en zo te zien ook alleen in de VS beschikbaar. Ik neem mijn Kindle DX ook komende zomer weer mee op vakantie.
Bij M-Edge hebben ze wel een aantal accessoires voor de Kindle DX inclusief een Leisure Jacket voor $39,99. Die is echter niet waterdicht en of het systeem met ritssluiting geschikt is voor op het strand weet ik ook niet zo.
KlearKase lijkt alleen producten voor de Kindle 2 te hebben, valt voor mij dus af.
TrendyDigital heeft ook een ‘zak’ voor de Kindle DX, voor $19,99 te koop bij Amazon. Hoewel er in dit bericht vragen gesteld worden bij de waterdichtheid er van, lijkt dat ook voor de Kindle DX een betaalbare oplossing. Aardig is dat zij er ook hebben voor de Nook, Sony eReader en de iPad.
Helaas lijkt het voor geen van de producten mogelijk om die rechtstreeks vanuit Nederland te bestellen. Voor TrendyDigital heb ik een vraag daarover bij de leverancier uitgezet. Dat antwoord hoor je zo spoedig mogelijk.

iPad
In het filmpje krijgt de iPad een sneer van Len omdat je de iPad niet buiten zou kunnen lezen. Nou snap ik die opmerkingen na het zien van een paar filmpjes over de iPad in daglicht (zie bijvoorbeeld dit filmpje of voor de liefhebber deze meneer in de zon). Maar ook hierbij kan ik me voorstellen dat er genoeg situaties zijn buiten of binnen waarbij je je iPad wil gebruiken met net iets meer bescherming dan wanneer je thuis op de bank zit.

Voor de Kindle kan ik nog uitwijken naar de ‘gewone’ hersluitbare diepvrieszakken. Dat lukt bij de iPad niet in verband met het scherm. Dat kun je dan niet meer bedienen, de Waterguard van TrendyDigital heeft dan ook speciaal kunststof om dat wél mogelijk te maken. Voordat dit een reclamebericht voor TrendyDigital lijkt te gaan worden (voor de duidelijkheid: ik krijg hier zeker niet voor betaald!!) aan jullie de vraag: Hoe neem jij je iPad/eReader/Kindle/Nook/Sony mee op vakantie? Heb je er een speciale hoes voor?