jun 102010
 

Nadat ik gisteren de kunst een beetje had mogen afkijken, moest ik vandaag vol aan de bak tijdens de Summerschool hier in Helsinki.

De opzet is namelijk dat we als promovendi hier van elkaar kunnen leren tijdens de poster- en paper-sessies. En dan zeker niet alleen wat betreft de inhoud, maar ook wat betreft de aanpak.
En dat begon al een tijd geleden, tijdens onze voorbereiding voor de meetings. Ik heb een korte samenvatting voor de poster ingediend en daarna een PDF met de poster. Die is naar twee mede-promovendi (in mijn geval een promovenda uit Duitsland en een promovenda uit Finland) gestuurd ter review.
Voor die review kreeg iedereen een template/handleiding/instructie.

Ikzelf had die instructie uiteraard ook gebruikt bij het herontwerp van mijn poster (de eerste was van november vorig jaar). En bij het schrijven van de reviews van de twee promovenda waar ik het paper van moest reviewen.
Ruim voor de meetings kreeg ik de reviews van de twee promovenda. Die waren als “critical friends” geformuleerd. Op basis daarvan heb ik mijn poster nog wat aangepast voordat hij gedrukt werd.
De twee mede-promovendi (discussants), waren er ook bij tijdens de posterpresentatie. Hier stonden we met 7 promovendi in een ruimte, elk bij onze poster. De sessieleidster zorgde voor het startseintje. Ik had tien minuten om de poster toe te lichten.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor The Joint Meeting of Research School #2  Tags: