Online en offline trainingen

 Gepubliceerd door om 07:11  Onderwijs
mei 212010
 

School bus

En een kort bericht met een paar gratis trainingsopties de komende tijd. Twee online, eentje offline:

  • SURFnet organiseert op 2 juni 2010 een Workshop Basisvaardigheden Videoproductie. In een middag leer je een kort filmpje maken en monteren. Gericht op en gratis toegankelijk voor HO-docenten. Inschrijven kan hier.
  • Techsmith organiseert op online sessies over Snagit 10 (maandag 31 mei) en Camtasia Studio 7 (maandag 7 juni). Inschrijven kan via deze pagina. Veel meer Sangit kun je overigens zien tijdens de “24 filmpjes in 24 uur” die op 24 en 25 mei a.s. plaats zal vinden.
  • Sonic Foundry organiseert op 25 mei een online presentatie over de “Total Cost of Ownership” van het weblectures. Een mogelijk heel saai of juist heel confronterend (omdat het zo duur is) onderwerp. Maar daarom niet minder belangrijk.

Nou, kom op met die Android Tablet!

 Gepubliceerd door om 06:51  Android
mei 212010
 

De afgelopen twee dagen stonden weer bol van de Google nieuwtjes. Niet zo raar, want Google IO vond plaats op 19 en 20 mei. De filmpjes zijn uiteraard op YouTube te vinden. Naast de gratis telefoons voor de deelnemers had Google heel wat te vertellen: zo gaan ze een videocodec (VP8) die ze in bezit hebben gekregen als gevolg van de overname van een ander bedrijf open source maken en opnemen in een nieuw formaat genaamd WebM. Dat moet mogelijke problemen met het betalen van licenties voor H.264 voorkomen. Veel hardwareleveranciers én browserleveranciers (Mozilla Firefox, Opera, uiteraard Chrome, maar ook Microsoft voor hun Internet Explorer) hebben toegezegd het formaat te gaan ondersteunen.

En natuurlijk was er veel Android nieuws. Android 2.2. komt er aan en is sneller, beter, gebruikersvriendelijker . Het heeft ondersteuning voor Flash én HTML5. Android draait ook op de (ongetwijfeld alleen in de VS beschikbare) Google TV die aangekondigd is. En er was meer.

Ook buiten Google IO was er nieuws, zoals Google Streetview zonder Flash en Google Wave is nu open voor iedereen.

Maar waar waren de tablets in de berichten? Google Android 2.2 ziet er fantastisch uit en ook versie 2.1 die nu al beschikbaar is, is goed. Het draait zo te zien overal op. Maar de enige video van een tablet met Google Android er op is dit filmpje waarbij een tablet getoond wordt die waarschijnlijk nooit op de markt zal komen omdat het een concept is. En alles wat we zien is een spelletje dat er blijkbaar heel goed op draait. Kom op, heren en dames hardwareleveranciers, laat eens wat zien. En kom op Google, zorg er nu voor dat die tablets ook toegang krijgen tot die nieuwe Android versies én toegang tot de, weer verbeterde, Android Market. Niet wachten totdat wel allemaal een iPad hebben!

 Reacties uitgeschakeld voor Nou, kom op met die Android Tablet!  Tags: ,