Kindle Updates

 Gepubliceerd door om 08:35  eBooks
mei 032010
 

Kindle update Afgelopen week verschenen er weer een aantal nieuwe updates voor de Kindle van Amazon. Sommige daarvan waren wat mij betreft zinvoller dan andere.

Update voor Kindle 2 en Kindle DX
Voorlopig nog slechts aangekondigd, maar in de loop van deze maand beschikbaar is de upgrade van de software van de Kindle 2 en Kindle DX eReaders naar versie 2.5. Als je een Kindle International hebt, dan zul je die update gratie en automatisch ontvangen, ik zal hem gewoon moeten downloaden en installeren. De update zou een aantal functionaliteiten moeten brengen waarvan ik er een aantal niet zal kunnen gebruiken omdat ik met mijn Kindle US hier in Nederland nou eenmaal geen netwerkverbinding heb. Dat ik nu geen clips van boeken die ik aan het lezen ben naar Facebook en Twitter kan sturen vind ik persoonlijk niet zo erg. Ook de optie om populaire highlights te zien in boeken die ik lees, is wellicht leuk maar zeker niet iets wat ik zal missen. De Kindle for iPhone applicatie heeft die feature ook. Ik kan me voorstellen dat het bij sommige boeken interessant is om te zien welke passages anderen aanspraken, maar het feit dat je helemaal geen zeggenschap hebt over de groep mensen waarvan je die highlights ziet maakt het wat mij betreft een stuk minder waardevol.

Of ik op mijn DX in staat zal zijn de “collections” optie te gebruiken weet ik nog niet. De Kindle kent tot op dit moment nog geen mappenstructuur. Je kunt, als je gebruik maakt van de USB-verbinding op het apparaat wel mappen aanmaken om de elektronische boeken bij elkaar te houden, maar die mappen zie je niet in de interface. Dat is onhandig. Zo heb ik er nu zo’n 800 documenten op staan, het merendeel PDF’s met literatuur voor mijn promotieonderzoek, maar daar staan de verschillende boeken etc. gewoon tussendoor. Met collections zou je die bronnen moeten kunnen indelen. Het voordeel van de implementatie van Amazon is dat ook die collections gesynchroniseerd worden tussen je verschillende apparaten. Je hoeft die indeling dus niet steeds opnieuw te maken.

Nieuw in versie 2.5 is ook de optie om je Kindle van een wachtwoord te voorzien. Ook dit was niet iets waar ik heel erg op zat te wachten, mijn boeken op papier hebben ook geen wachtwoord, maar in de VS was het blijkbaar een big deal waarbij ouders willen voorkomen dat hun kids zomaar hun boeken lezen. Ik kan me daar echter voorstellen dat ze veel eerder een leeftijdsgebonden wachtwoord hadden. Dus zoals je dat ook voor TV-programma’s kunt instellen (op de UPC Mediabox in ieder geval wel).

Ik ben benieuwd in hoeverre de PDF Pan en Zoom opties er voor zorgen dat die PDF’s die ook op de DX nog niet goed leesbaar waren nu ook goed leesbaar worden. Ik kan me voorstellen dat dit er eentje is die voor de Kindle 2 eigenaren relevanter is dan voor de DX.

Lees verder….

Deel dit bericht: