Test een Device!

Schreef ik eerder al over projectvoorstellen in het kader van de Innovatieregeling die je kunt indienen, vandaag een bericht over nog een project waar je aan kunt deelnemen als je in het hoger onderwijs werkzaam bent.

Zoals je wellicht weet heb ik vorig jaar, net als een aantal andere bloggers, een aantal apparaten mogen testen voor SURFnet. Nieuw jaar, nieuwe devices én nu voor meer mensen in het hoger onderwijs de kans om zo’n apparaat te testen. Het project staat open voor iedereen die actief is in het onderwijs: Docenten, onderwijskundigen, ICT&O adviseurs, medewerkers, maar ook studenten kunnen een projectvoorstel indienen. Het project Devices in het Onderwijs richt zich uitsluitend op instellingen in het Hoger Onderwijs. Andere onderwijssectoren (zoals het PO, VO en MBO) kunnen terecht bij Kennisnet die binnen het SURFnet-Kennisnet Programma een eigen project met devices uitvoeren.

Wat moet je doen?
Op de website van het project vind je een lijst met apparaten waar je uit kunt kiezen. Wil je het apparaat testen in de onderwijspraktijk, vul dan het formulier (DOC) in waarin je uitlegt waarom je hem wilt testen. Dat formulier moet je dan voor 28 mei 2010 insturen en dan krijg je uiterlijk 10 juni bericht of je met het apparaat aan de slag mag. Tijdens het project moet je minimaal tweewekelijks een voortgangsbericht op het blog plaatsen, je moet een filmpje maken met de resultaten uit het project (SURFnet stelt een Flip beschikbaar tijdens het project zodat je die opnames kunt maken) en je moet een beknopt eindrapport maken.

Maar ik zou heel graag X testen en dat staat er niet op!
Ook als het apparaat dat je wilt testen niet op de lijst staat, dan kun je een voorstel indienen. Het apparaat dat je dan voorstelt moet echter aan een paar eisen voldoen:

  • Het apparaat moet innovatief zijn en nog niet lang op de markt zijn.
  • De kosten voor het apparaat mogen niet hoger dan 1500 euro zijn.
  • Je moet motiveren waarom je voor juist dit apparaat gekozen hebt en niet een uit de lijst.

De 10 beste voorstellen worden toegewezen, je hebt dan maximaal 6 maanden de tijd om het apparaat uit te testen in een onderwijs setting.