Snel en Langzaam…

Lente Na weer een groot deel van de dag bezig te zijn geweest met de interface van het tool dat ik aan het realiseren ben voor een deel-analyse van mijn promotieonderzoek heb ik weer heel veel bijgeleerd over jQuery. Het is een handige library, met veel beschikbare plugins en uitbreidingen op basis van JavaScript. Het maakt mooie en snelle interfaces in de browser mogelijk.
Zo snel, dat het mij meer moeite gekost heeft om er voor te zorgen dat de browser een aantal stappen bij het opbouwen van een afbeelding langzaam deed dan dat het met gekost had om er voor te zorgen dat het snel ging. Het ging eerst zo snel dat je het opbouwen niet kon zien en dat was wel de bedoeling.

Ik vind het wel heel treffend ook voor mijn promotieonderzoek op het moment. Eigenlijk gaat het allemaal heel snel, afgelopen week hebben we de evaluatie na 1 jaar afgerond, maar de opbouw van de resultaten is aan de buitenkant nog niet zichtbaar. Het blijkt ook voor mij niet eenvoudig te bepalen welke delen van mijn werk ik al zo online kan gooien en voor welke delen het verstandig is om die nog maar even onder mijn pet te houden tot het moment dat ze formeel gepubliceerd zijn.
Dat is natuurlijk wel jammer als er mensen zouden zijn die willen meelezen. Dat gaat nu niet.

Het is even niet anders, maar zie het maar als met de bloesem die nu opeens heel snel aan de bomen lijkt te zijn verschenen. Ook daar is er eerst heel veel van buiten af onzichtbaar werk verzet voordat die knoppen open konden gaan en de bloemen zichtbaar werden. Zo gaat het hier ook.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Silvester
Silvester
14 jaren geleden

Pierre,

Ik ga me ook wat verdiepen in jQuery. Ziet er goed uit. Highslide kan ook leuke dingen voor de doen mogelijk.