Ask The Techies

 Gepubliceerd door om 07:34  MacOS, Screencast
mrt 282010
 

Ask The Techies omschrijft zichzelf als “Videos explaining the latest in cool technology from Photoshop to iPods. We specialize in multimedia and although we use Macs mostly, we do deal with Windows PC issues as well”. Een site dus met video’s over uiteenlopende applicaties en hardware met de nadruk op de Mac maar met af en toe uitstapjes naar Windows.

De afleveringen zijn meestal lekker kort (2-4 minuten met soms een uitschieter naar een minuut of 10) en in rap tempo (vind ik persoonlijk wel prettig). De setting waarin D.Lee Beard ziet er overigens heel professioneel uit. Hij beschikt over een touchscreen dat hij voor zich op tafel heeft liggen en waar hij de verschillende zaken op aanwijst. Naast hem zie je op een groot beeldscherm het beeld van het touchscreen. Maar omdat hij op het touchscreen ook een schermopname maakt, kan hij (dankzij de nabewerking, het is geen live show) schakelen tussen het full shot met hem erin en die met alleen het beeldscherm.

De afleveringen zijn in verschillende formaten online te bekijken (bv via YouTube of blip.tv ) of via iTunes (iPod versie of High Definition versie) of RSS te downloaden. De afleveringen zijn voorzien van een Creative Commons licentie.

Ben je beginnend of zelfs al een wat meer ervaring Mac gebruiker of ben je Windows gebruiker die meer wil weten van hoe bepaalde zaken op de Mac gaan/kunnen, dan is dit zeker een aanrader!

Landelijke Ligfietsdagen 2010

 Gepubliceerd door om 07:10  Ligfiets
mrt 282010
 

Ligfietsen Dit weekend vinden (o.a.) de Landelijke Ligfietsdagen plaats (het is ook het Kom in de Kas weekend, maar daar heb ik dit jaar niet aan deelgenomen). Omdat ik eerst dacht dat de activiteiten alleen op zondag (vandaag dus) waren was ik vorige week voor het eerst gaan ligfietsen. Maar omdat ik afgelopen week ook activiteiten op zaterdag tegen kwam ben ik gisteren in Leusden en omstreken geweest. Op weg naar huis gisteren realiseerde ik me dat ik heel gemakkelijk had kunnen zorgen voor een stevige ICT-draai aan dit bericht door wat foto’s en beschrijvingen te maken van de verschillende middelen die de deelnemers gebruiken voor het bijhouden van hun snelheid en locatie. Dat liep namelijk nogal uiteen. Maar ik moet bekennen dat ik gewoon alleen genoten heb van het tochtje van 30km dat door het bedrijf Treeker Treks uitgezet was.

Het contrast was wel grappig. Treeker Treks is namelijk gespecialiseerd in de verhuur van ligfietsen voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, groepsuitstapjes e.d. en heeft dus ook een grotere hoeveelheid identieke (verschillend in maat en afstelling) ligfietsen gericht op de beginnende en onervaren ligfietsers. Van de deelnemers was ik de enige zonder eigen fiets, voor het overige was er geen vervoermiddel hetzelfde. Er ging een Mango mee, een Sunrider, een Nazca, een zelfbouw trike, een (ik denk) Challenge met onderstuur. Met Hermine en Kees van Treeker Treks hebben we, bij stralend weer (zonder de voorspelde regen), een tocht gemaakt in de omgeving van Leusden.
Lees verder….