Iedereen straks een AirStash mee op vakantie?


Nee, zeker niet iedereen, want het apparaat wordt op het moment nog alleen rechtstreeks in de VS en Canada verkocht. Maar het is een leuk apparaat dat er wel eens voor zou kunnen zorgen dat het snel gedaan is met het meeslepen van DVD’s voor de portable DVD-spelers in de auto en op vakantie.

Wat doet de AirStash?
Het apparaat is eigenlijk een SD kaartlezer (maximaal 32GB per kaartje) met USB-aansluiting, ingebouwde accu (oplaadbaar via USB), een wifi routertje én een klein media-servertje. Allemaal in één klein apparaatje voor $99,99
Het filmpje hierboven legt de werking heel duidelijk uit: je vult het SD-kaartje (of zoveel SD-kaartjes als je wilt) vanaf je computer. Daarna heb je (door de accu) geen computer meer nodig, maar je drukt gewoon op de knop op het apparaat en het wifi-netwerk wordt actief. Dan kun je met (bijvoorbeeld) je iPod Touch verbinding maken met dat netwerk (dat je naar wens beveiligt met een wachtwoord) en de bestanden die er dan op staan kun je bekijken en streamen naar je apparaat. Dat kunnen foto’s zijn (die je ook lokaal op de iPod kunt opslaan), video’s of muziek.
Met 2 iPod Touch-en in de auto en zo’n AirStash ergens voor in het dashboard (eventueel via USB aan de sigarettenaansteker om op te laden) zijn de kinderen wel een tijdje zoet achterin. Zover ik het begrijp kunnen ze allebei verbinding met het apparaat maken en dus ook verschillende video’s bekijken of muziek luisteren.

Er zijn nog een paar dingen niet helemaal duidelijk. Zo heb ik nergens gelezen dat het apparaat aan transcoding van de video’s doet. Dus de AVI-video’s die mijn fototoestel maakt zullen niet zomaar afspelen. Datzelfde geldt voor andere video’s, die zul je toch nog steeds thuis even moeten transcoden naar het juiste formaat. In dat laatste geval wellicht ook weer niet zo erg omdat ze er ongetwijfeld wat compacter van worden.
Een apparaat om in de gaten te houden (of desnoods via een omweg zelf te importeren).

(getipt door jkOnTheRun)