HP Slate versus Apple iPad


Ruzie is meestal niet leuk, maar soms heel grappig om naar te kijken. Apple heeft tegenwoordig met bijna iedereen ruzie. In ieder geval met Adobe vanwege het feit dat ze Adobe Flash niet toestaan op de iPhone, iPod Touch en straks de iPad.

Met HP hebben ze niet echt ruzie (dacht ik), maar aangezien HP haar (aanstaande) Slate heel duidelijk neerzet als alternatief voor de iPad zal dat ook niet lang meer duren. Zeker niet als ze filmpjes zoals deze blijven maken.

Het ‘gevecht’ is leuk om van een afstand naar te kijken omdat het, in tegenstelling tot opstootjes op het schoolplein, mogelijk is dat wij er uiteindelijk allemaal beter van worden in de vorm van betere producten. Of het een eerlijk gevecht is moet overigens nog maar helemaal blijken. De iPad is dan weliswaar nog niet echt op de markt (vanaf 3 april in de VS, in Nederland een stuk later) maar de HP Slate heeft nog geen introductiedatum en ook nog geen definitieve prijs/specificaties. Ook de strijd tussen een besturingssysteem en applicaties die 100% op gebruik met je vingers gericht zijn aan de ene kant en een besturingssysteem met applicaties die in 99% van de gevallen juist met toetsenbord en muis bedient worden neigt in het voordeel van de iPad.

Maar….beter wint niet altijd. CP/M was beter dan MS-DOS, OS/2 beter dan Windows, en toch wonnen ze niet als besturingssystemen. Wellicht dat het ook op toch gebaseerde Android een sterke buitenstaander zou kunnen zijn? Moeten ze natuurlijk wel er voor zorgen dat de Flash ondersteuning up-to-date is. 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
14 jaren geleden

Rest de vraag: wat was de beste video standaard: Betamax of Video2000?