Read an eBook week 7 t/m 23 maart 2010

 Gepubliceerd door om 17:24  eBooks
mrt 072010
 

Deze week is het blijkbaar “Read an eBook week“. Net als de ‘gewone’ boekenweek vraag ik me altijd af waarom dat één week per jaar speciaal aandacht moet krijgen. Lezen doe je immers het hele jaar door. Dat geldt wat mij betreft ook voor elektronische boeken.

Maar omdat een aantal partners van de week juist tijdens deze week speciale aanbiedingen hebben kan het toch geen kwaad om even te kijken of er iets van je gading tussen zit.
Lees dan ook zeker even dit bericht/artikel van Craig Mod getiteld “Books in de the age of the iPad”. Ik vind dat hij veel te veel verwacht van een apparaat dat nog niet eens te koop is en waarvan nog maar moet blijken of het kan waar maken wat hij er van verwacht. Maar ondanks dat is het onderscheid dat hij maakt tussen boeken die de moeite waard zijn om op papier uit te geven en de rest een goede om te onthouden.

 Reacties uitgeschakeld voor Read an eBook week 7 t/m 23 maart 2010  Tags: ,
mrt 072010
 

Een bericht getiteld “Where’s My Bike with Google Maps” op het Google Maps Mania weblog heeft er voor gezorgd dat ik nu al een uur ondergedompeld ben in de voor mij nog volstrekt onbekende wereld van de “Velomobiel”.

Eigenlijk kende ik ze wel. Bij de Kennispoort in Eindhoven loop ik regelmatig langs een knalgeel exemplaar van het type (denk ik) Sunryder. Maar daar bleef het ook wel zo ongeveer bij. Maar laat ik even bij het begin beginnen. Het bericht op Google Maps Mania ging over Wilfred Ketelaar die een GPS unit aan zijn fiets bevestigd zou hebben om daarmee d locatie van zijn fiets op Google Maps te laten zien. Het bericht linkt naar deze pagina. Nu wilde ik wel eens weten wat voor een GPS unit dat dan wel niet was en hoe hij die aan zijn fiets bevestigd had. De beschrijving van de unit kun je hier vinden, online te bestellen voor iets meer dan $100 inclusief verzendkosten is het een GPS unit waar je een SIM-kaart (zoals in je mobiele telefoon) stopt zodat de unit zelf zijn locatie door kan geven. Dat kan als je er een SMS naar stuurt, maar ook bijvoorbeeld als de unit begint te bewegen. Bijvoorbeeld als je fiets weg rijdt (of je auto, want ook daar kun je hem gebruiken).

De fiets waar Wilfred de tracker voor gaat gebruiken is dan ook niet zomaar een fiets, maar een Sinner Mango+, een velomobiel. Hij heeft hem overigens nog niet binnen omdat er een redelijk lange levertermijn (ongeveer 10 maanden) op zit. En dat is niet omdat ze zo vreselijk goedkoop zijn! Het standaardmodel kost €5.490 incl. BTW, maar met de verschillende opties (richtingaanwijzers, ander crankstel, dakje en zo) kwam ik al snel iets boven de €6.000,- uit. Niet iets wat je even als impulsaankoop aanschaft dus.

Lees verder….