De Apple betutteling gaat onverminderd door

 Gepubliceerd door om 20:08  iOS
feb 212010
 

Het is weer eens zover. Apple heeft in al haar wijsheid weer eens wat verzonnen en iedereen moet er aan geloven.

Nee, het gaat niet weer over het ontbreken van Flash op de iPhone, iPod Touch en de aanstaande iPad. Want ook dat is een achterhaalde technologie waarvan het beter voor ons is als we er gewoon geen gebruik meer van maken. Het gaat hier om de regels van Apple rond het al dan niet goedkeuren van applicaties voor de iTouch familie.

Blijkbaar hebben ze die regels namelijk aangescherpt als het gaat om hét onderwerp waar een gemiddelde Amerikaan alleen aan mag denken, maar zeker niet naar mag kijken: borsten. Nou, het gaat niet alleen om borsten maar om “overtly sexual content“. PCWorld vindt het een slimme move omdat het er voor zorgt dat de iTouch familie kindvriendelijk is/wordt en dat is belangrijk.

Nou snap ik absoluut dat er bepaalde applicaties zijn die je als ouder niet op de iPod Touch van je jonge kinderen wilt hebben. En ik snap ook best dat veel van die applicaties helemaal niet gemist worden (persoonlijk zit ik niet te wachten op een applicatie waarmee ik op mijn iPhone wiebelende borsten van dames kan zien, maar als iemand dat wel wil moet hij/zij dat wat mij betreft zelf weten), maar daar gaat het niet om. Aangezien Apple nog steeds het monopolie in handen heeft en houdt als het gaat om de plek voor het verkrijgen van applicaties voor je iTouch kunnen ze niet zo spastisch blijven doen als het gaat om het al dan niet goedkeuren van applicaties.

Lees verder….