Gamen alsof het een film is

 Gepubliceerd door om 16:56  Gaming
feb 202010
 

Ik schaam me er niet voor om te bekennen dat ik absoluut geen gamer ben. Natuurlijk, we hebben een Wii in huis, maar dat mag je natuurlijk geen gamen noemen. En voor gamen op een PC heb je nou eenmaal een beetje stevig systeem (met name wat betreft grafische kaart) nodig. En dat had ik tot voor kort niet.

Dat ik een gratis licentie op Colin McRae Dirt-2 meegeleverd kreeg bij de grafische kaart die bij het systeem zat hielp al om het systeem ook op dat gebied eens een beetje te testen. Naar aanleiding van de tip van Raymond heb ik ook Mass Effect 2 aangeschaft. En ik ben zwaar onder de indruk.

Hoewel ik deel 1 niet ken(de) en de verhalen van deel 1 en deel 2 op elkaar aansluiten is dit deel toch ook zo opgezet dat ik het als beginner rustig kon leren kennen. De eerste opdrachten/levels zijn redelijk eenvoudig en stellen je in staat om de controls (toetsenbord + muis) te leren kennen. Het spel is een combinatie van kleine spellen/opdrachten, een langere verhaallijn waarbij je aan het karakter van Commander Shepard (dat ben jij) bouwt. Niet alleen schieten en rondrennen dus.

Lees verder….