Dailymotion nu ook op je iPhone / iPod Touch

iPhone (foto door: PiAir (Old Skool))
“The Dailymotion iPhone App lets you take millions of video on-the-go, and share them with your friends anytime, anywhere. With your iPhone 3Gs, you can record videos and upload them straight to your account. Our app lets you take full advantage of the Dailymotion platform from your iPhone.”

(bron)

Ik wist niet wat ik las: Dailymotion heeft nu ook een applicatie voor de iPhone en iPod Touch. Op zich niet zo apart, maar de prijs van €4,99 voor de versie zonder advertenties vind ik toch wel heel erg fors. Sowieso moet het toch niet nodig zijn dat elke aanbieder van video een eigen applicatie gaat maken.
Moet dan nou echt?

Gelukkig blijkt het allemaal mee te vallen. Allereerst: om de video’s die op Dailymotion staan op je iPhone of iPod Touch te bekijken heb je geen van deze applicaties nodig. Als je gewoon met mobile Safari naar de site gaat dan krijg je de vraag of je de speciale iPhone versie wilt gebruiken in de browser. Dat wil je want dan kun je prima navigeren op de site.
Je ziet dan inderdaad reclame in beeld. Dat is dezelfde reclame als bij de gratis applicatie. Maar zodra je de video afspeelt dan wordt doorgeschakeld naar de Quicktime player op de iTouch en zie je geen reclame meer. Dat geldt ook voor de gratis applicatie.

Waarom dan een applicatie?
Er is één belangrijke reden waarom je toch de gratis applicatie van Dailymotion zou willen installeren: het maakt het namelijk heel eenvoudig om video’s vanaf je iPhone te uploaden.
Mijn testfilmpje van 38 seconden stond razendsnel online en was meteen ook weer op de iPhone te bekijken.
iPhone (foto door: PiAir (Old Skool)) iPhone (foto door: PiAir (Old Skool))
Het ging helaas nog niet probleemloos, ik kreeg een rare foutmelding en de ingevoerde titel was niet doorgekomen. Maar dat was via de browser snel even aan te passen. Aanpassen van titel etc. vanuit de applicatie is (nog) niet mogelijk.

Al met al is de gratis applicatie voor een aantal situaties handig (als je vanaf je iPhone wilt uploaden naar Dailymotion), mits het nog wat stabieler wordt. Tenzij Dailymotion reclames in de video’s gaat verwerken lijkt me de gratis versie van de applicatie meer dan voldoende. Kun je dat geld beter ergens anders aan besteden.