Nog mee video streamen op de iPhone

 Gepubliceerd door om 07:09  iOS
dec 022009
 


Bekijk video op YouTube
Na het bericht gisteren dat Fring op (o.a.) de iPhone nu ook video kan ontvangen (en op andere toestellen ook kan verzenden) vandaag nóg een live video bericht voor de iPhone: Knocking Live Video (iTunes Link) maakt het mogelijk om live video van de ene iPhone naar de andere te versturen. Blijkbaar zelfs via de 3G verbinding.

Het filmpje hierboven laat zien hoe het werkt. Ik heb het zelf nog niet kunnen testen omdat het nog niet werkt op mijn iPod Touch. Die heb ik namelijk nog niet bijgewerkt naar OS 3.1 en dat is noodzakelijk. Hoewel de iPod Touch geen video kan verzenden (heeft geen camera) kan hij namelijk wel als ontvanger dienst doen. Net als bij Fring is het voor de iPhone video één richting op en slechts naar één gelijktijdige andere gebruiker. Maar het zijn stapjes.

 Reacties uitgeschakeld voor Nog mee video streamen op de iPhone  Tags:

Appels vs Peren – deel 4 van 6

 Gepubliceerd door om 06:51  Hardware
dec 022009
 
iMac (foto door: PiAir (Old Skool))

Dit is deel 4 van mijn zoektocht naar een nieuwe computer. Afgelopen zondag heb je in deel 1 een aantal keuzes en voorwaarden kunnen lezen. Als je dat deel nog niet gelezen heb is het waarschijnlijk handig om dat eerst te doen. Maandag keek ik naar desktops met Windows en op dinsdag naar Windows laptops. Vandaag start ik met de Apple systemen. Die kun je op meerdere plaatsten kopen, maar de configuraties die je op de Apple-website kunt kopen zijn alles waar je uit kunt kiezen. Na twee dagen bomen en bos problemen is dat wat mij betreft een verademing.
Hoewel ik al heel lang en voornamelijk gebruik maak van Windows, ben ik niet helemaal blanko wat betreft het gebruik van Mac OSX. Bij mijn werkgever heb ik toegang tot een Macbook en een indrukwekkende mooie 24 inch iMac.
Bij deel 1 van deze serie wees Roel er terecht op dat je als Windows gebruiker er rekening mee moet houden dat het even wennen is als je overstapt van Windows naar Mac OSX. Onderschat bijvoorbeeld niet het effect van het verplaatsen van de knop om een venster te sluiten van rechts naar links.

Zoals je bij mijn bericht over Black Friday hebt kunnen lezen gelden bij het kopen van een Mac (minimaal) drie prijzen: de reguliere prijs, de generieke educatieve prijs voor docenten/studenten/medewerkers uit het onderwijs en de SURFspot prijzen. Ik kan van die laatste gebruik maken en omdat die het laagst zijn, reken ik daar mee. Lees verder….