Appels vs Peren – deel 1 van 6

 Gepubliceerd door om 08:59  Hardware
nov 292009
 
HD (foto door: LoopZilla)

Je moet geen appels met peren vergelijken luidt het gezegde, maar toch ontkom je er eigenlijk vaak simpelweg niet aan om dat te doen. Bijvoorbeeld als je op zoek ben naar een nieuwe “computer”. Ik zet het woord bewust even tussen haakjes omdat de vraag wat die computer dan is, de reden is dat je al snel heel verschillende zaken met elkaar aan het vergelijken bent.
Om je niet meteen met details dood te gooien komt het hier op neer: ik ben op zoek naar een nieuwe computer. Ja, ik heb op het moment een aantal verschillende systemen ter beschikking, zowel thuis als op mijn werk, maar er zijn (nog steeds/weer) een aantal zaken die ik niet kan doen en wel wil doen.
Belangrijkste daarvan is het fatsoenlijk bewerken van High Definition video. Want zowel het materiaal van mijn Kodak Zi8 als van de Sony High Definition camera van het werk zijn teveel van het goede voor de laptop die ik normaal gesproken dagelijks gebruik.

En hoewel ik op mijn werkplek toegang heb tot een aantal systemen die dat wel aankunnen, wil/moet ik dat thuis kunnen doen. Reden daarvoor is simpel: het zijn zaken die meestal niet altijd werkgerelateerd zijn. En anders dan sommigen van jullie wellicht denken of verwachten heb ik op dit moment thuis niet de beschikking om veel fancy apparatuur op dat gebied. De vorige aanschaf was een laptop waar de kinderen spelletjes op konden doen (maar die na gebruik vooral ook weer eenvoudig opgeborgen kon worden). Lees verder….