sep 072009
 
Hein Wittgen (foto door: PiAir (Old Skool))

De scholen zijn nu ook in het zuiden weer begonnen. Voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de Basisschool De Talententoren in Sterksel was vandaag een speciale start. Zij mochten namelijk als eerste groep leerlingen in Nederland aan de slag met de SkoolMate. En dat ging niet onopgemerkt voorbij. Zo kwam o.a. het jeugdjournaal langs voor een reportage (die kun je hier bekijken).
Ik heb het apparaat afgelopen juli mogen reviewen en was ook uitgenodigd om te komen kijken. Ik wilde graag zien hoe de Classmate/SkoolMate ingezet zou gaan worden, dus reisde ik af naar het mooie Sterksel waar ik een nieuw / modern schoolgebouw aantrof.

Ik had wél de Livescribe bij me, geen videocamera, maar dat hoefde ook niet, het PR-bureau heeft gezorgd voor een filmpje met daarin de belangrijkste betrokkenen:

Bekijk de video op YouTube

Het filmpje bevat uiteraard (ook) het PR-deel van vandaag, dat hoort erbij. Maar Hein Wittgen, leraar in groep 7/8, was heel pragmatisch en praktisch. De SkoolMate zorgt er voor dat elke leerling in zijn klas een eigen apparaat heeft om op te werken. Dat maakt het voor hem veel gemakkelijker om iedereen op zijn/haar niveau aan te slag te laten gaan zonder eindeloos met kopieën rond te hoeven rennen. Leerlingen werken online op websites of op programma’s die op de SkoolMate geïnstalleerd staan. Lees verder….