Bekijk Adobe Connect opnames op je iPod/iPhone

Adobe Pro - Klik voor grotere versie

Toen ik deze screencast voor het eerst zag dacht ik “wauw”, maar toen ik er wat langer over na dacht, was het meer “jeetje, moet dat nou zo moeilijk?”. De Tutorial is onderdeel van het Learning Center voor Adobe Acrobat Connect Pro, hij werkt echter ook ‘gewoon’ op de Adobe Connect servers van SURFnet / SURFgroepen.

Je kunt een sessie/presentatie/vergadering die in Adobe Connect plaats vindt opnemen. Dan staat hij op de servers bij SURFnet en je kunt een link naar die opname rondsturen.
Die opnames zijn niet de bekijken op een iPod/iPhone en overigens ook niet op een G1 Android om de simpele reden dat je daar Flash voor geïnstalleerd moet hebben.

Het blijkt echter dat je opnames ook kunt downloaden. Ook bij SURFgroepen heb je daar, als eigenaar van een ruimte voldoende rechten voor. Je gaat daarvoor in je vergaderruimte naar Meeting > Manage Meeting Information.
Adobe Pro - Klik voor grotere versie Dan kies je het tabblad “Recordings” en daar staan alle opnames met erachter een de optie “Make Offline”.
Adobe Pro - Klik voor grotere versie Nu krijg je een .flv (Flash Video) bestand en dat kun je nóg niet op je iPhone bekijken.

In de screencast gebruiken ze daarom SUPER om het bestand te converteren naar MP4 geschikt voor op de iPhone/iPod Touch. Het werkt, dat wel. Maar eigenlijk zou Adobe gewoon een “download voor iPhone”-optie ingebouwd moeten hebben zitten.

Of beter nog, ze zouden ook het live deelnemen aan een vergadering vanaf een iPhone moeten ondersteunen. Cisco doet dat met concurrent Webex (filmpje met overzicht opties achter de link) namelijk wél al. Misschien moet ik dat maar als idee/aanvraag voor Make-it-Mobile indienen. Als het idee wint wordt het uitgevoerd. :-)