ClassMate PC – de software

 Gepubliceerd door om 14:41  Leertechnologie
jul 122009
 
Classmate PC (foto door: PiAir (Old Skool))

Na de post afgelopen dinsdag met mijn eerste indrukken van de ClassMate PC, vandaag een overzicht van de op de ClassMate PC meegeleverde software. Daarbij moet ik een slag om de arm houden aangezien de configuratie uiteindelijk nog wat kan afwijken. Skool Automatisering levert de systemen in Nederland uit en mogelijk vinden er nog wijzigingen in de beschikbaar gestelde software plaats. Ik bespreek nu de software die op ‘mijn’ Classmate systemen geïnstalleerd stond en een aantal applicaties die er niet op stonden maar die ik er op getest heb.

Uit de documentatie die ik bij de ClassMate PC kreeg bleek dat er meer leveranciers bezig zijn met (het ontwikkelen) van software die in verschillende onderwijskundige settings handig kunnen zijn op de ClassMate PC. Bijvoorbeeld in combinatie met een aanwezig digitaal schoolbord waarbij de Classmate PC bijvoorbeeld als stemkast kan dienen of waarbij opdrachten en uitwerkingen uitgewisseld kunnen worden tussen de leerlingen en de leerkrachten.
Maar dat heb ik in deze setting niet kunnen testen. Ik hoop dat de scholen die daarmee aan de slag gaan hun ervaringen erover ook online zetten.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor ClassMate PC – de software  Tags: