Classmate PC – eerste indruk


Bekijk de video op YouTube

Zoals ik gisteren al schreef, heb ik deze week een ClassMate PC ter beschikking om te testen en te reviewen.
Dit exemplaar is beschikbaar gesteld door Skool Automatisering in Eindhoven, die het apparaat in Nederland zullen gaan leveren.
De ClassMate PC, die bij Skool ook als SkoolMate PC door het leven zal gaan, werd afgeleverd door Richard Bergmans, commercieel directeur bij Skool Automatisering. Ik heb hem gevraagd of hij voor de camera een korte toelichting wilde geven bij het apparaat.

Ik heb inmiddels ook een uitgebreide fotoserie gemaakt, die kun je hierboven bekijken. De eerste indruk van de hardware is dat het heel erg lijkt op mijn eeePC 901. Omvang, toetsenbord (afmeting en indeling), gewicht etc. zijn vergelijkbaar. Ook het touchscreen ‘voelt’ vergelijkbaar. Belangrijkste verschil natuurlijk is dat mijn scherm niet rond kan draaien. De processor is hetzelfde (Intel Atom N270 1,6 GHz) evenals de 6-cel Lithium-Ion accu (die dus in praktijk een uur of 4 zwaar gebruik mogelijk moet maken), maar de Classmate heeft een 60GB harde schijf ingebouwd zitten waarbij mijn 901 het moet doen met 12GB SSD. De Classmate is ook met SSD drive te leveren, maar ik zou hier met de huidige prijzen voor SSD zeker gaan voor de harde schijf optie.

Wat ga ik er deze week mee doen? Ik kan de Classmate helaas niet echt helemaal in de praktijk uittesten. De beheeromgeving van Skool is nou eenmaal niet iets wat je zo standalone kunt testen. Ik zal wel een opname maken van de applicaties die er standaard bij geleverd worden, een indruk van het gebruik van het touchscreen, sterke punten en kritische noten en ik zal ook een aantal beoogde eindgebruikers met het apparaat aan de slag laten gaan en hun vragen wat ze er van vinden.

[disclosure] De Classmate PC is beschikbaar gesteld door Skool Automatisering in Eindhoven. Ik ben niet verbonden aan Skool Automatisering en schrijf deze berichten (net als altijd) op persoonlijke titel. Ik ontvang geen vergoeding (financieel of anderzijds) voor het schrijven en plaatsen van deze berichten over de Classmate PC.