SlingPlayer 2.0 ook voor Nederland beschikbaar

Sling_com (foto door: PiAir (Old Skool))

De 2.0 versie van de Slingplayer software was al een hele tijd beschikbaar voor gebruikers in de VS, maar omdat mijn Slingplayer software nu ook aan gaf dat er een update was, heb ik hem ook maar geïnstalleerd.
Er zat ook een update bij voor de Slingbox Solo zelf, waar dat precies voor nodig was weet ik niet.
De update brengt niet zo vreselijk veel nieuws. De TV-gids die aangekondigd is, is niet voor Nederland beschikbaar. Heb ik ook niet nodig, want ik gebruik hem in combinatie met mijn UPC Mediabox en daar zit al een TV-gids op.

Toen de bèta aangekondigd werd, begin vorig jaar, was er nog sprake van een “my clips” optie. Daarbij kon je stukjes van de TV-programma’s die je bekeek opslaan en online via sling.com beschikbaar stellen. Helaas heeft die feature het niet gehaald.

De webplayer op sling.com is ook bijgewerkt naar de nieuwe versie. Stom alleen is dat hij niet ‘herkent’ dat ik vanuit Nederland kijk (al wordt wél de juiste UPC afstandsbediening getoond) en ik moet dus een postcode uit de VS verzinnen om het invoerscherm voor de programmagids weg te krijgen.

Is er dan helemaal niets nieuws? Jawel, de player, zowel de webversie als de versie die je op je PC installeert beschikt nu over een eigen lokale buffer. Dat betekent dat je, net als op de UPC Mediabox, er voor kunt kiezen om ’terug te spoelen’ of om het afspelen stop te zetten zónder dat dat effect heeft voor datgene wat er op de TV getoond wordt. Grappig is ook dat die buffer, anders dan bij de UPC, niet leeg gegooid wordt als je van zender wisselt.

Al met al dus geen mega-upgrade, maar wel handig. Jammer dat de clip-feature niet ingevoerd is en dat de andere clips op Sling.com ook niet vanuit Nederland te bekijken zijn. Maar ja, dat is bij Hulu ook het geval.