Mijn iPhone 3GS is er….nog lang niet

iPhone 3GS - Klik voor grotere versie

Jahaa, vandaag zou het dan zover zijn: 26 juni 2009 zou de iPhone 3GS ook in Nederland verkrijgbaar zijn. T-Mobile organiseerde vandaag een speciaal feestje met een extra cadeautje voor de eerste 200 kopers. De pers was er bij en er staan foto’s online.
Feest dus. Nou, nee. Want mijn iPhone 3GS wordt pas donderdag 2 juli bij me afgeleverd. Op het werk, dat wel. Maar bijna een week later dan ik gewild had. Een week later ook dan ik vind dat gemoeten had.

Bestellen
Op vrijdag 19 juni 2009 zou de voorverkoop van de iPhone 3GS starten. Via Twitter en internet was aangegeven vanaf een uur of 9 ’s ochtends. Ik had er nog een keer goed over nagedacht en besloten dat ik een iPhone 3GS bij T-Mobile wilde kopen inclusief abonnement. Omdat ik ruim voor 9 uur ’s ochtend wakker ben had ik Firefox open staan en met behulp van de ReloadEvery plugin werd de pagina van de online shop van T-Mobile waar de iPhone 3GS ook zou verschijnen elke minuut herladen.
Ik was er klaar voor, ik lag virtueel voor de deur.

Om iets na 8 uur keek ik en zag toen al de 3GS modellen op de pagina staan, dus meteen besteld en 8:13 uur had ik de bevestiging van de bestelling en om 8:14 uur had ik de acceptatie van de bestelling vanuit T-Mobile binnen. Ik durf dus stellig te beweren dat ik bij de eerste 200 online bestellers zat. En was er daarom ook best zeker van dat áls er al telefoons uitgeleverd zouden worden vandaag, ik daar ook bij zou zitten.

Wachten
Gedurende de week bleef het stil. Op woensdag 24 juni kwam er eindelijk een samenvatting van de wijze van verdelen van de telefoons over de verschillende verkoopkanalen (online, de t-mobile winkels, de t-mobile verkopers, telefonische verkoop) beschikbaar, maar nog steeds geen info over wie er vrijdag een zou krijgen.
Ik had uit de berichten wel al begrepen dat ik, als nieuwe klant, een telefoontje moest krijgen voor een afleverafspraak.
Op woensdag kwamen via Twitter al berichten van mensen die wel gebeld waren voor een afleverafspraak, maar niet voor de vrijdag, pas voor volgende week. Helaas geen telefoontje op woensdag.

Bellen!
Op donderdagochtend had ik opeens een voicemail. Raar, want ik had mijn telefoon met opzet aan laten staan. Bij de eerste gelegenheid (een uurtje later) terug gebeld. Toen bleken de computers bij het bedrijf dat de afspraken inplande vastgelopen of ik later kon terugbellen. Omdat ik in overleg zat kon ik pas om 12:00 uur terugbellen (ongeveer 2,5 uur na het eerste telefoontje).

De eerste optie die toen nog voor me beschikbaar was, was woensdag 1 juli. Omdat ik op dat moment met geen mogelijkheid kon aangeven waar ik precies zou zijn (het blijkt nu Eindhoven te zijn, zou eerst Sittard zijn) kon ik daarvoor geen afspraak maken. Dus werd het donderdag 2 juli.
Toen ik vroeg hoe het nou kon dat ik pas op donderdag een 3GS kon krijgen, kreeg ik als antwoord dat ze toch echt op volgorde van binnenkomst aan het uitleveren waren. En tja, als ze me die ochtend meteen te pakken hadden gekregen, dan was levering op dinsdag nog mogelijk geweest.

Moraal van dit verhaal
Natuurlijk had ik de verhalen over T-Mobile gehoord. We hebben hier privé ook een goedkoop GSM abonnement lopen bij T-Mobile (nog afkomstig van BEN). En dat werkt gewoon altijd, maandelijks halen ze wat geld van mijn rekening, klaar, geen probleem.

De uitlevering van dit toestel is een enorme operatie. Het is een mooie service dat ze hem nu zelfs op mijn werk komen afleveren. Daar had T-Mobile bij mij als gadget liefhebber en ‘nieuwe’ klant mooi mee kunnen scoren.
Maar het hele gedoe er omheen zorgt er voor dat mijn perceptie van het merk T-Mobile op het moment een dieptepunt heeft bereikt.
Het is een beetje het probleem dat UPC ook heeft (gehad). Het werkt daar nu ook allemaal (afkloppen!) maar o wee als er dingen anders gaan dan heel gebruikelijk.

De hele poeha van start verkoop in Almere, de cadootjes voor die nieuwe klanten stoppen mij in het hokje ‘tweederangs klant’, terwijl ik al een week eerder me voor 2 jaar aan T-Mobile verbonden heb.

En hun Twitter-account moeten ze maar gauw opdoeken. Daar hebben ze ook niet veel van begrepen, het is niet meer dan een extra kanaal waarover ze hun info de wereld in kunnen sturen.
Ik heb de laatste tijd de nodige tweets hun kant op gestuurd. Soms waren het vragen, soms suggesties, soms was het heel duidelijk getwopper (mopperen via Twitter).
Aantal replies van hun kant naar mij toe: 0 (nul, zero, niks, noppes).

Natuurlijk, als de 3GS donderdag geleverd wordt en daarna is alles goed geregeld (ik blijf optimistisch) dan ben ik die hele heisa over een tijdje allang weer vergeten. Ik hoop het van harte.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Martin
11 jaren geleden

Amen. Nu graag een reactie van T-Mobile.

Willem
11 jaren geleden

Dus in plaats van op dinsdag krijg je hem nu pas 48 uur later afgeleverd op een plek waar je wilt?
Wat een schande!!!
Maar volgens mij zijn er toch ergere dingen in de wereld…