Boeken van eigen bodem: UniBook en SchaduwSchrijvers

Schaduwschrijvers - Klik voor grotere versie

Via de mail werd ik gewezen op het bestaan van UniBook en SchaduwSchrijver. Twee sites van Nederlandse bodem waarbij je bij UniBook zelf een boek uit kunt geven op papier en SchaduwSchrijvers richt zich op het elektronisch beschikbaar stellen van boeken. Omdat beide sites inmiddels samenwerken kun je een boek dat je bij UniBook publiceert nu ook als eBook bij SchaduwSchrijvers publiceren.
Ik heb niet echt geprobeerd om UniBook te vergelijken met vergelijkbare aanbieder als Lulu of Blurb. Ik kan uitrekenen wat een boek zou moeten kosten om te laten drukken en ik kom bij stap 1 van 5 van het uploadproces maar zonder boek om te publiceren ga ik die uiteraard niet verder doorlopen. Waarom zit de Checklist voor het uitgeven eigenlijk zo goed verstopt?

Meer interesse had ik voor SchaduwSchrijvers. Op dit site kun je (ook) eBooks publiceren, maar ik ging voor het lezersdeel. Ik heb namelijk nog niet zo veel Nederlandstalige eBooks en al helemaal geen kinderboeken. SchaduwSchrijvers heeft er 2. Niet veel, maar het is een begin. En nog gratis te downloaden ook.

Helaas echter alleen als PDF-document. Wél op A5-formaat opgemaakt dus met wat goede wil te lezen, maar zonder de optie om het lettertype net wat groter te maken, met overbodige en kostbare ‘wit’-ruimte rondom en met paginanummering die natuurlijk al helemaal overbodig is.

De site is pas 2 maanden online. De rest ziet er netjes en verzorgd uit. Het aanbod is nog niet enorm (ongeveer 70 boeken) en daarom is nu ook het juiste moment om in ieder geval ook .MOBI en .ePUB als formaten op te nemen naast het nu beschikbare PDF. Dan kom ik er zeker nog vaker terug voor de daar aanwezige auteurs en boeken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
John W.
John W.
13 jaren geleden

Bedankt voor deze tip! Ik ben inmiddels ook geregistreerd lid van SchaduwSchrijvers. Leuk en gratis…